Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

Υπάρχει κόσμος που δεν ψηφίζει και περιμένει, φτάνει περίπου τον μισό πληθυσμό των ψηφοφόρων όπως δείχνει η αποχή..

Αν πειστεί όμως και πάει στις κάλπες, θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Εκεί παίζετε το παιχνίδι. Η δεξαμενή των αναποφάσιστων και των απογοητευμένων είναι προνομιούχος χώρος για νέους σχηματισμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δίπλα του άλλους να απορροφήσει. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι βολεμένοι του βαθύ ΠΑΣΟΚ πήγαν ήδη.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πάρει πίσω από την ΧΑ γιατί αν το επιχειρήσει θα αλωθεί από τον λαϊκισμό και την φανατίλα της.

Οι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί, περισσότερο από υστεροβουλία και καιροσκοπισμό και λιγότερο από ιδεολογική αγκύλωση, τείνουν να κρύβονται πίσω από τα μεγάλα ιδεολογικά πέπλα του "πατριωτισμού" ή της "αριστεράς" , που στην ουσία είναι κενά γράμματα, εφόσον δε συνοδεύονται από την τεκμηρίωση των θέσεων με επιχειρήματα, ή ακόμα και με πράξεις. Αρκούνται απλώς στη στείρα αναπαραγωγή στερεότυπων τόσο φθαρμένων από τη χρήση. Η εύκολη αυτή λύση, έχει δημιουργήσει ένα πολιτικό κοινό με αγκυλώσεις, το οποίο αρέσκεται στην κολακεία και έχει αποκτήσει αυτοματοποιημένα ποιτισμικά και πολιτικά νατανακλαστικά. Τα συνθήματα είναι εύκολα, ειδικά όταν κανείς δεν απαιτεί να τα κάνεις πράξη.

Μα για πόσο ακόμη πια;

Ίσως "το ποτάμι" προς το παρόν μπορεί να κάνει άλματα. Μόνο να συνεχίσει την προσέγγιση στους έξυπνους της κοινωνίας με διακριτικό τρόπο και χωρίς το κόμπλεξ των γνωστών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ που δεν μπορούν να ανεχθούν προσωπικότητες και ανθρώπου πάνω από αυτούς.

Σαν να μην πήρε σε συνθήκες εντονότατης έως αηδιαστικής πόλωσης 6,6% με την πρώτη, όμως φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει κάποιοι από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ να το αγνοήσουν, μπας και ατονήσει. Όπως τους βγήκε το αντίθετο με τις στνεχείς αναφορές για "εγκλήματα" και διώξεις της ΧΑ...

Η κοινή λογική η εποχή και το μομέντουμ είναι για αυτούς που θα προσφέρουν συναίνεση & συνεργασία.

Η ενδιάμεση παράταξη θα πρέπει να απαντήσει σε πολύ ξεκάθαρα ερωτήματα:

Με την Ευρώπη ή με την "ανατροπή" (ό,τι και αν αυτό σημαίνει);

Και βεβαίως τέτοια ερωτήματα δεν ξεπετιούνται με χαζοχαρουμενιές τύπου "Επισκέπτομαι όλες τις ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου και δεν σας λέω με ποια θα πάω πριν τις εκλογές", θέλουν ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, όσο κι αν στενοχωρούν κάποιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: