Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΥΚ...

Καλύτερος τρόπος αποπροσανατολισμού από το επικοινωνιακό νταραβέρι που βλέπουμε να εκτυλίσσεται, υπάρχει;

Επί μέρες τώρα, πριν από τα Χριστούγεννα η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις ειδήσεις στα "μεγάλα" κανάλια και διαπιστώσει ότι το νέο σήριαλ που σαρώνει τις τηλεθεάσεις έχει δύο πρωταγωνιστές: Τομπούλογλου και Λιάπης. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, προστέθηκε και ο Καμένος τελευταία μαζί κι έτσι πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τα σκάνδαλα πολιτικών, κατά τύχη «δεξιών» αποχρώσεων.

Χτυπάνε τον τελειωμένο πολιτικό Μ. Λιάπη κι έναν ανύπαρκτο κομματάρχη - διοικητή νοσοκομείου, τους ήρθε κουτί και η απόδραση Ξηρού και αφήνουνε τις κεφαλές του εγκλήματος να συνεχίζουν τη δράση τους.

Κι ενώ ο Έλληνας χαζεύει τις επιλεγμένες ειδήσεις που του πασάρουν τα κανάλια και οι εφημερίδες, την ίδια ώρα το μεγαλύτερο ίσως, μεταπολιτευτικό οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, οι μίζες στα εξοπλιστικά, περνά για κανένα πεντάλεπτο από τις οθόνες μας και χάνεται.

Προφανώς δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια. Δεν καταλαβαίνει ποιοί και πώς μας κυβερνούσαν. Πρωταγωνιστές είναι η πολιτικοοικονομική ελίτ. Εκτελεστές είναι τα υποζύγια κι αχυράνθρωποι. Είναι δημιούργημα των κυβερνώντων και των κρατικοδίαιτων οικονομικών νταβατζήδων.

Αλλά δεν λογαριάζουν πως δεν είμαστε όλοι κουτόφραγκοι να μας πουλάνε τις ιστορίες τους κάνοντας ότι δεν βλέπουν το σκάνδαλο των εξοπλισμών με τα πάνω από 2 δις μίζες, ή περνώντας το λες και είναι ειδησάριο. Στις περίπτωση με τις μίζες έχουμε εκτός από την οικονομική ζημιά του Ελληνικού λαού, τον εκμαυλισμό ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

Και δεν έχει σημασία αν οι «λαδιάρηδες» είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Σημασία έχει ότι επί 25 και πλέον χρόνια είχε στηθεί ένα απίστευτο πάρτι που ενώ ήταν γνωστό κανείς δεν έκανε τίποτε. Και που ενώ τώρα βγαίνει στο φως κάποιοι θέλουν να το κουκουλώσουν ξανά. Να την πληρώσουν τρεις - τέσσερις δεύτεροι και να γλιτώσουν οι ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης.

Όμως δεν είναι μόνο το σκάνδαλο των εξοπλισμών. Η διαφθορά, η λαμογιά και τα οικονομικά σκάνδαλα υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Ασχολούμαστε με τους γελοίους Καμένο - Λιάπη - Τομπούλογλου και αφήνουμε τα γνωστά επιχειρηματικά τζάκια, τους νταβατζήδες που ποτέ δεν αγγίζονται, να κάνουν γενικό κουμάντο.

Κι όχι μόνο αυτό. Επειδή τώρα στα προχωρημένα γεράματα δεν τους περνάει και πολύ, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι ποντάρουν στα κόμματα της δραχμής για να κερδίσουν περισσότερα σε βάρος του Ελληνικού λαού. Στηρίζουν τα «αντιμνημονιακά» κόμματα, υλικά και ηθικά, ως κι εξουσία τάζουν στα νέα τους τσιράκια τύπου ΣΥΡΙΖΑκαι προετοιμάζουν το έδαφος για ανατροπή της κυβέρνησης και επιστροφή στο χάος με την αναμενόμενη πολιτική των αριστερών αχταρμάδων.

Αντί λοιπόν να τρώμε το χρόνο μας με υποθέσεις τύπου Τομπούλογλου ή Λιάπη που έτσι κι αλλιώς έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, ας κοιτάξουμε να ασχοληθούμε με την πραγματική διαπλοκή στην Ελλάδα. Εδώ μαθαίνουμε ότι η Siemens ξαναδιεκδικεί μεγάλα έργα στη χώρα μας κι εμείς θα τρώμε το κουτόχορτο;

Φτάνει πια με την ατιμωρησία των πραγματικά μεγάλων σκανδάλων που προωθούν εντέχνως και τα κανάλια. Είναι η ώρα της πραγματικής δικαιοσύνης, αυτής που ζητά επιτακτικά και ο κόσμος.

Το βάρος πέφτει στην κυβέρνηση και φυσικά στα μη διαπλεκόμενα ΜΜΕ (υπάρχουνε και τέτοια, λίγα κι αδύναμα ακόμη).

Η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο. Μοναδική ευκαιρία να ξεβρωμισει ο τόπος απο όλων των ειδών τα τζάκια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: