Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ...

Το πελατειακό κράτος που μας έφερε στην κρίση, το ίδιο κράτος σήμερα προσπαθεί να διατηρηθεί όπως όπως μέρα παρά μέρα. Στο φαύλο, παλαιοκομματικό και άθλιο μεταπολιτευτικό καθεστώς που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

Όταν τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τις πελατειακές παροχές, το πελατειακό κράτος ζήτησε και πήρε χρήματα από την Τρόικα. Αλλά όσο μπορούσε δεν εφήρμοσε τα συμφωνηθέντα μέτρα με αποτέλεσμα η οικονομία μας να βουλιάζει.

Και τώρα που τα χρήματα του μνημονίου επίσης τελειώνουν φορολογεί ότι στέκεται και ότι κινείται στην προσπάθειά του να διατηρήσει για λίγο ακόμα την ψευδαίσθηση ότι οι πελατειακές παροχές είναι βιώσιμες.

Έτσι όταν ο κόσμος χάνεται, το κράτος μας συνεχίζει να πληρώνει σε 500.000 νεαρούς συνταξιούχους που δεν είναι ούτε καν 60 χρονών. Συνεχίζει να πληρώνει στρατιές αχρείαστων δημοσίων υπαλλήλων. Συνεχίζει να πετάει χρήματα σε έργα με το διαπλεκόμενο σύστημα. Και χάρισε τις συχνότητες στα κανάλια. Και συνεχίζει να βαραίνει την ελληνική κοινωνία με 199 φόρους υπέρ τρίτων. Και πλήρωνε για μήνες μισθό σε χιλιάδες απεργούντες υπαλλήλους που παράνομα κρατούσαν κλειστά τα μεγάλα ΑΕΙ της Αθήνας...

Με δυο λόγια το παράλογο που συμβαίνει σήμερα είναι το κράτος να παίρνει λεφτά απ' ότι έχει απομείνει από τον παραγωγικό τομέα της κοινωνίας και να τα δίνει στον μη παραγωγικό.

Το ίδιο πελατειακό κράτος που μας έφερε στην κρίση, το ίδιο ακριβώς συνεχίζει να μας βουλιάζει.
Και σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο (η αντιπολίτευση ευθέως, η συμπολίτευση έμμεσα) μας λέει ότι φταίνε οι "κακοί" ξένοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: