Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ...

Για ποιον λόγο ασφαλίζεται κάποιος; Για να έχει παροχές υγείας και σύνταξη, ε; Αν δεν ασφαλίζονταν, τι θα του συνέβαινε; Θα πλήρωνε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την τσέπη του και, αν δεν είχε βάλει κάτι στην άκρη, θα έπρεπε να δουλεύει μέχρι να πεθάνει. Ναι, αλλά θα ήταν ελεύθερος! Αν είχε καταφέρει να φτιάξει ένα σπίτι, θα εξακολουθούσε να κάθεται εκεί!

Αν λοιπόν δεν έχεις να πληρώσεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να χάσεις την ασφαλιστική κάλυψη. Τίποτε άλλο! Διότι το καθεστώς του ανασφάλιστου αλλά ελεύθερου είναι απείρως καλύτερο από του φυλακισμένου! Το καθεστώς του ιδιοκτήτη σπιτιού και ανασφάλιστου είναι απείρως καλύτερο από του πεταμένου στον δρόμο μετά από κατάσχεση, για να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές!

Αυτά στο κράτος - νταβατζή δεν ισχύουν. Εδώ η ασφάλιση είναι με το ζόρι! Κι αν δεν έχεις να πληρώσεις, πας ως και φυλακή. Ίσως είναι κι αυτός ένας τρόπος να σου παράσχει το κράτος τροφή, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού πρώτα σου τα πήρε...

Εγώ ξέρω πως όταν κάποιος χρωστά πχ 20.000 ή τα έχει δανειστεί σε ζεστό, αληθινό, χειροπιαστό χρήμα από κάποιον φίλο ή από τράπεζα και οφείλει να τα επιστρέψει με τους νόμιμους τόκους.
Οι επαγγελματίες λοιπόν πότε και απο ποιόν δανείστηκαν αυτά τα χρήματα και τα οφείλουν;
Πως είναι δυνατόν οι υπερβολικές αυτές εισφορές που είναι ο προσωπικός κουμπαράς να θεωρούνται χρέη; Πως είναι δυνατόν να σου χρεώνουν υπηρεσίες υγείας που σου απαγορεύουν να κάνεις χρήση;

Για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες το θέμα δεν σηκώνει αστεία. Είδαν τον τζίρο τους να μηδενίζεται, δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα, κι απειλούνται και με φυλάκιση, ενώ ήδη ο ΟΑΕΕ, ο φαταούλας των εισφορών τους, τους έχει κόψει τις παροχές υγείας. Ο επαγγελματίας χωρίς δουλειά, είναι σε πιο τραγική θέση από τον άνεργο. Ο άνεργος δεν έχει έσοδα. Ο επαγγελματίας συνεχίζει να έχει έξοδα: μισθούς, εργοδοτικές εισφορές, ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, επιμελητήρια, τέλη. Και δεν μπορεί να ελπίζει ούτε στο Ταμείο Ανεργίας.

Για να πληρώσουν οι Ε.Ε. εισφορές, τότε αυτές θα πρέπει να μειωθούν κατά πολύ καθώς και να τους δοθεί δυνατότητα επιλογής μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού φορέα. Προφανώς δεν πρέπει να υπάρχει καμία ποινική συνέπεια για μη πληρωμή εισφορών.

Ξέρεις κανείς μας πόσα χρήματα έχει ο προσωπικός του ασφαλιστικός λογαριασμός; Πόσα έχει καταβάλει από την πρώτη στιγμή που άρχισε να πληρώνει εισφορές; Όχι! Γιατί δεν υπάρχει ασφαλιστικός λογαριασμός για κανέναν! Γιατί το κράτος παίρνει μέσω των Ταμείων τα χρήματά μας και τα κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει ποτέ λογαριασμό!

Απ' ό,τι έδινες λοιπόν, πληρώνοντας μια ζωή εισφορές, δεν υπάρχει ούτε δεκάρα τσακιστή στο ταμείο. Κι επειδή πρέπει να συνεχίσω να σου ρουφάω το αίμα, σε απειλώ με φυλακές και πλειστηριασμούς! Αποκλείω κι εσένα και την οικογένειά σου από τις παροχές υγείας, μολονότι με τα χρήματα που έχεις πληρώσει, αν είχες κάνει ιδιωτική ασφάλιση, θα είχες σουίτα στο καλύτερο νοσοκομείο! Σου βάζω κι ένα αισχρό τοκογλυφικό πρόστιμο και σου ζητώ, αν βρεις ποτέ τα χρήματα, να με πληρώσεις αναδρομικά και για τις παροχές υγείας που δεν σου παρείχα.

Το ασφα-ληστρικό σύστημα που ισχύει στο Ελληνικό κράτος, το πονηρά ονομαζόμενο αναδιανεμητικό, χρησιμοποιεί τις εισφορές σου όχι για να δημιουργήσει το προσωπικό σου κεφάλαιο, αλλά για να πληρώσει τις συντάξεις των προηγούμενων συνταξιούχων. Δεν σου το λέει ευθέως. Σου δίνει τάχα μου διαφορετικές κλάσεις και διαφορετικές παροχές. Τίποτε δεν ισχύει, καθώς το τι θα παίρνεις εξαρτάται από το τι θα έχουν να δώσουν οι ασφαλισμένοι την εποχή που θα πάρεις σύνταξη. Και σε κλέβει και σε κοροϊδεύει. Με το πρόσχημα της αλληλεγγύης των γενεών «φεσώνει» τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας (φοβερή αλληλεγγύη!) και κατασπαράσσει τους σημερινούς ασφαλισμένους για να συνεχίσει να δίνει ηγεμονικές συντάξεις στους 50άρηδες των κομματικών στρατών.

Η ετήσια επιχορήγηση στον ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, το 2012 ήταν περίπου 4.000 ευρώ ανά συνταξιούχο. Το 2013 μειώθηκε στα 2.400 χιλιάδες ευρώ. Σε ποια ταμεία, παρά την κρίση, παρά τη χρεοκοπία, δεν μειώθηκε καθόλου και θα παραμείνει ίδια κι απαράλλαχτη μέχρι το 2016; Στα ταμεία των παιδιών του συστήματος: ΔΕΗ και ΟΤΕ. Εκεί που διορίζονταν οι κομματικοί στρατοί. Πόσα πληρώνεις, φορολογούμενε, (γιατί αυτό σημαίνει κρατική επιχορήγηση) για τους Φωτόπουλους αυτού του κόσμου; 16.000 ευρώ τον χρόνο, ανά συνταξιούχο της ΔΕΗ και 11.000 ευρώ ανά συνταξιούχο του ΟΤΕ! Δηλαδή, ο πατρίκιος συνταξιούχος της ΔΕΗ αξίζει 7 περίπου φορές παραπάνω από την πλέμπα του ΟΑΕΕ. (Και μην πει κανένας για το Ταμείο ΟΠΑ-ΔΕΗ που ενσωματώθηκε στην εταιρεία με την «ιδιωτικοποίησή» της διότι από το 2000 ο προϋπολογισμός το έχει ξεπληρώσει και με το παραπάνω!)

Αυτές ήταν οι κόκκινες γραμμές του Βενιζέλου! Πώς δεν θα θιγούν τα δικά μας παιδιά. Όσο για σας, του ΟΑΕΕ και των άλλων επαγγελματικών ταμείων, δεν πα να ψοφήσετε!

Τι να πούμε για μια χώρα όπου οι εισφορές έχουν ξεπεράσει το βασικό μισθό; Αυτό και μόνο αρκεί νομίζω για να αποδείξει τη γελοιότητα του ΟΑΕΕ.

Για τον κλάδο υγείας προφανώς και δεν μπορούν να επιστραφούν όσα πλήρωσες για τον Χ κίνδυνο. Μπορούν όμως να σου επιστραφούν όσα πλήρωσες πχ για σύνταξη, αν αποφασίσεις ότι δε θες σύνταξη από τον ΟΑΕΕ και θες τα λεφτά σου πίσω, έστω και με μια ποινή. Το ότι δε γίνεται αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη του ότι είναι καθαρή ληστεία οι εισφορές και δεν έχουν κανέναν ανταποδοτικό ή κοινωνικό χαρακτήρα. Είναι άλλος ένας κρυμμένος φόρος με τον οποίο χρηματοδοτείς το κράτος, όχι το ταμείο σου.

'Οσο για τα 1000 ευρώ ιδιωτικής και τα 1000 ευρώ δημόσιας ασφάλισης, το πρόβλημα είναι ότι με τα 1000 της ιδιωτικής αγοράζεις ΠΟΛΥ καλύτερες υπηρεσίες, άρα τελικά στην πράξη είναι πολύ φτηνότερη η ιδιωτική ασφάλιση από τη δημόσια.

Δηλαδή οι εισφορές για κάθε ασφαλισμένο, είτε είναι ελεύθερος επαγγελματίας είτε υπάλληλος, να μπαίνουν στον προσωπικό του «κουμπαρά». Και να αποφασίζει εκείνος τον τρόπο της διαχείρισης ή της επένδυσής του. Η σύνταξή του και οι παροχές υγείας να προέρχονται από αυτόν τον λογαριασμό, με τελικό στόχο να μπορεί κάθε πολίτης να επιλέγει ελεύθερα τον ασφαλιστικό φορέα που προτιμάει, κρατικό ή ιδιωτικό, και να ξέρει τι δίνει και τι παίρνει απ' αυτόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: