Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ "ΚΑΛΠΑΖΕΙ" Η Χ.Α.

Το "φαινόμενο" Χρυσή Αυγή δεν λέει να καταλαγιάσει, αντίθετα καλπάζει με άλματα με την συμπολίτευση αλλά και την αντιπολίτευση να κοιτούν έκπληκτοι και άπρακτοι...

Οι Έλληνες που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή είμαστε όλοι εμείς. Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, στην οικογένειά μας, στην παρέα μας, στον επαγγελματικό χώρο. Σίγουρα υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τους ψευτόμαγκες, ούτε με τους ξυρισμένους με τον αγκυλωτό σταυρό, ούτε με τους δωδεκαθεϊστές. Όταν οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του Μιχαλολιάκου 13% - 15% ενώ τα κρυφά στοιχεία λένε ότι μπορεί να φτάνει και το 18%, τότε μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες.

Ας σκεφτούμε ποιοι είναι όλοι αυτοί. Είναι γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, δηλαδή τα «λευκά κολάρα». Αλλά είναι και εργάτες, κάποιοι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (αυτοί που δεν μπήκαν με κομματικά κριτήρια), υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και πολλοί άνεργοι που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.

Όποιος λοιπόν μείνει κολλημένος στο ότι η ακροδεξιά οργάνωση είναι απλά ένα περιθωριακό κόμμα, έχει χάσει την ουσία. Κι αυτό το λέμε τόσο για την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα κι αποκόμματα του λεγόμενου "δημοκρατικού τόξου", όσο και για τα μέσα ενημέρωσης που δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Όσο θα υπάρχουν ανισότητες στην Ελληνική κοινωνία, ακόμη και τώρα στην εποχή των μνημονίων και της κρίσης, τόσο ο κόσμος θα γυρίζει την πλάτη στα πολιτικά συστήματα εξουσίας.
Δεν γίνεται να προστατεύεται το πελατειακό κράτος με κάθε τρύκ ακόμη και τώρα και κάποιες άλλες  κοινωνικές ομάδες να νοιώθουν τελειωμένες. Όταν καταστρέφονται δυο γενιές γιατί κάποιοι ανενόχλητοι λεηλάτησαν τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά μόνο και μόνο για κομματικά οφέλη και ψήφους, περιμένετε εσείς τον 25αρη, τον 30αρη, να μην ψηφίσει Χ.Α.

Όσο ο κόσμος βλέπει ότι η διαπλοκή ζει και βασιλεύει και μοιράζει αν όχι λεφτά, τουλάχιστον καρέκλες εξουσίας, τόσο θα στρέφεται στο άγνωστο, όσο αποκρουστικό κι αν είναι. Επειδή ακόμη η διαπλοκή ζει και βασιλεύει, παίρνει δανεικά και αγύριστα εις βάρος όλων, παίρνει τσάμπα δημόσιους οργανισμούς και λέτε γιατι η Χ.Α. κοντεύει 20%. Η οποία διαπλοκή τόσα χρόνια εκτρέφει τους τάχα μεσαίους χώρους και τους δήθεν "προοδευτικούς", που δεν την απειλούν όπως το απολιθωμένο ΚΚΕ.

Αν η διαπλοκή τα βρεί αύριο με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως τα βρήκε και με την ηγεσία της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, θα γίνει και ο Τσίπρας πρωθυπουργός αν ο Σαμαράς δεν τους εξυπηρετεί πια, με την ΧΑ στην αναβαθμισμένη θέση του ελεγκτή τήρησης των συμφωνηθέντων.

Μία ακόμη βασική παράμετρος της ενίσχυσης της ΧΑ. είναι ο διάχυτος εθνομηδενισμός, με την σχεδόν την κατάργηση της λέξης Έθνος & Πατρίδα από τον δημόσιο λόγο, την έμμεση πλήν σαφή απαγόρευση της έννοιας του Πατριώτη στο πολιτικό γίγνεσθαι, με την συστηματική προώθηση όλων των βασικών αξόνων της που οδηγούν στην εξάλειψη της εθνικής συνείδησης και στην διάλυση της έννοιας του έθνους-κράτους. Τι έκανε η λεγόμενη δεξιά απέναντι σε αυτές τις πολιτικές; Ψήφιζε "Ναι σε όλα".

Έτσι δημιουργήθηκε ένα πολιτικό κενό που αφορά την μεγάλη σιωπηλή μάζα του πατριωτικού χώρου που το βιώνει ως βέβαιη και οδυνηρή καταδίκη του Έθνους σε αφανισμό. Αυτό το κενό το κάλυψε η εμφάνιση της ΧΑ που πέρα από τα κουσούρια, τις ιδιομορφίες της και την ακραία συμπεριφορά, προσφέρει πολιτική διέξοδο στην αγωνία των πατριωτών για το αύριο, πιέζοντας με τον τρόπο αυτό την εξουσία για αλλαγή πολιτικής γραμμής. Πράγμα που έχει ήδη αποδώσει, καθώς σε αρκετά θέματα η ΧΑ έχει προωθήσει την ατζέντα της οδηγώντας την εξουσία σε μερική αν και σπασμωδική αλλαγή πλεύσης.

Οσο ο κόσμος δε βλέπει από το πολιτικό σύστημα κινήσεις ανατροπής και απομάκρυνσης της κατεστημένης μούχλας, με αποτέλεσμα την γιγάντωση του αισθήματος αδικίας που οφείλεται στην ατιμωρισία.τόσο θα τιμωρεί με τον τρόπο που νομίζει καλύτερο για τις συνθήκες σήμερα. Η ΧΑ είναι για αυτούς η Νέμεσις. Δε μπορούν να κυβερνούν ατιμώρητοι οι "ήρωες" της καταστροφής.

Και δεν αναφέρω τίποτα για τα αισθήματα του πολύ κόσμου προς τους λαθραίους εγκληματίες κάθε ράτσας και χρώματος, στα μέρη και τις γειτονιές που αυτοί μαγαρίζουν, βρίσκοντας άσυλο στην ρητορεία της ξεπεσμένης αριστεράτζας.

Όσο οι πολίτες τρέμουν στην ιδέα ότι δεν έχουν μέλλον στον τόπο τους, τόσο θα κάνουν το κομμάτι τους.

Και το κάνουν γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να δωθεί διέξοδος από τα προβλήματα έτσι. Την επιλέγουν για το "ξεκαθάρισμα" ως λύση, η οποία θα είναι καταστροφική όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για όλους ανεξαιρέτως, οπότε και γι' αυτούς που είναι στο απυρόβλητο...

Το δάσος την πολιτικής ζωής του τόπου που φαίνεται απρόθυμο ή και αδύναμο  να εξυγιανθεί από μόνο του, μάλλον κινδυνεύει από φωτιά. Το έχει αντιληφθεί. Πως και εάν προλάβει να αντιδράσει  έστω και στο και πέντε, μένει να φανεί.

Προτού είναι αργά να σκεφτούν ότι ο κόσμος μπούχτισε. Μην ψάχνουνε πολύπλοκους λόγους, απλά οι πολιτικές που εφαρμόζονται ερήμην των πολιτών, τους οδηγούνε εκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: