Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;

Μέσα σε έναν καγκελόφραχτο κλοιό θα παρακολουθήσουν την παρέλαση οι επίσημοι και στην Κρήτη, όπου εφαρμόζεται ο γενικότερος αστυνομικός σχεδιασμός.

Σε όλες τις πόλεις που θα γίνουν παρελάσεις οι αστυνομικές αρχές έχουν μελετήσει και εφαρμόσει το σχέδιο που προβλέπει την πλήρη απαγόρευση παρουσίας πολιτών κοντά στις εξέδρες των επισήμων.

Η απόσταση διαφοροποιείται αναλόγως με τις τοπικές συνθήκες στους τόπους των παρελάσεων.

Στα Χανιά με σκοινιά και κάγκελα έχει αποκλειστεί το τμήμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου από το ύψος του Δεσποτικού μέχρι τον Δημοτικό Κήπο, αφού η εξέδρα των επισήμων τοποθετείται στο ύψος της οδού Κοραή.

Δηλαδή οι πολίτες θα μπορούν να δουν την παρέλαση μόνο για λίγες δεκάδες μέτρα μέχρι το Δεσποτικό ή από τον Κήπο μέχρι την αγορά όπου και τερματίζει..

Και εννοείται πως εκτός των κάγκελων παρούσες θα είναι και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να κοιτάζουν μόνο αφού ποτέ δεν κάνουν τίποτα παραπάνω μερικούς δασκάλους και καθηγητές να χαλάσουν και φέτος την παρέλαση, συνεπικουρούμενοι από τους συνήθεις ύποπτους άπλυτους, που ψοφούνε για τέτοια αφού δεν έχουν καμιά επίπτωση...

Απορώ κι αναρωτιέμαι (για 3η συνεχόμενη χρονιά) γιατί γίνεται η παρέλαση και για ποιούς για να λέμε οτι κάνουμε παρέλαση έτσι.

Παρελάσεις με αποκλεισμούς και κάγκελα να μη μπορεί ο πολύς κόσμος να δει τα παιδιά του, είναι ευχαριστημένοι οι κυβερνώντες με αυτά τα χάλια; Αν είχαν λίγη τσίπα πάνω τους θα δήλωναν οτι δεν πάνε στην παρέλαση, να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι να μπορεί ο κόσμος να δει τα παιδιά του, όχι να γίνεται αυτό το θέατρο του παραλόγου...

Γιατί γιορτάζουμε επαναστάσεις και επετείους ανεξαρτησίας εφόσον δεν πιστεύουμε σε αυτές; Είναι αργίες βέβαια, οπότε υπάρχει ένα νεο-Ελληνικό ισχυρότατο κίνητρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: