Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΧΡΥΣΟ DEAL ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ...

Εικοσιπέντε χρόνια πριν, ο Διονύσης Παφήτης ξεκίνησε να παρασκευάζει και να διαθέτει τα προϊόντα «Aesop».

Ήταν εκείνος που ασχολήθηκε με την ανάπτυξη των βοτανικών συστατικών για χρήση στο δέρμα και τα μαλλιά. Για 20 χρόνια συνεργαζόταν με τους μεγαλύτερους χημικούς, μικροβιολόγους και επιστήμονες του κόσμου, στην παρασκευή των καλλυντικών προϊόντων.

Τα προϊόντα του στηρίζονται στην επιστήμη και τη βοτανική, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα συστατικά της φύσης.

Ο κ. Παφίτης τις παραμονές της φετινής Πρωτοχρονιάς πούλησε το 65% των μετοχών της εταιρείας του, στη βραζιλιάνικη εταιρεία Natura Cosmeticos έναντι 68 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος διατηρεί το 25% των μετοχών, ενώ ένα άλλο 10% διαθέτουν άλλοι μέτοχοι.


Έτσι εξασφάλισε ένα χρυσό deal ο αυτοδημιούργητος ομογενής επιχειρηματίας, με 68 εκ. δολλάρια στην τσέπη και με το 1/4 της εταιρίας ακόμη δικό του, για παραπέρα εκμετάλλευση...

Μοναχογιός Ελληνικής οικογένειας της Μελβούρνη, οι γονείς του ανέμεναν από εκείνον να γίνει γιατρός ή δικηγόρος ή και τα δύο αν γινόταν. Ο πατέρας του είχε κουρείο, όπου εργάστηκε και ο ίδιος εκεί για κάποιο διάστημα.

Έπειτα όμως τα σχέδιά του άλλαξαν και εντέλλει βρέθηκε επιτυχημένος στο επιχειρείν στα καλλυντικά, μια βιομηχανία τζίρου πολλών δις ετησίως.

Ευτυχώς για το μέλλον του, δεν πήρε στα σοβαρά τις μικροαστικές εμμονές των γέρων του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: