Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΑΣ;

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνουν πλέον τα κρούσματα της βίας στη χώρα μας, μετά και το προχθεσινό  τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Ν Δ στη Συγγρού.

Προηγήθηκαν λίγες μέρες νωρίτερα τα χτυπήματα σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων και στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τα ερωτηματικά για το τι κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις πολλά. Ο προβληματισμός για το πού βαδίζουμε μεγάλος. Όποιοι και να είναι οι δράστες, η ευκολία με την οποία πραγματοποιήθηκε το εξωφρενικό αυτό εγχείρημά τους αλλά και η απάθεια με την οποία το υποδέχθηκε η ίδια η κοινωνία ως συμβάν (ασχέτως από τις "καταδίκες" και τις "φιλοσοφικες" συζητήσεις περί της προέλευσης και των στόχων των αυτουργών του), θα έπρεπε να μας κάνει ιδιαίτερα σκεπτικούς και ανήσυχους ως πολίτες αυτής της χώρας.

Και η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ να δυναμιτίζεται όλο και περισσότερο, σε μία περίοδο κρίσιμη για την Ελλάδα..

Ετσι βρίσκουν 'τροφή' τα ξένα Μ.Μ.Ε. να κάνουν λόγο για ενίσχυση της πολιτικής αβεβαιότητας.
Για παράδειγμα υπάρχουν δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια των Αμερικανών για την ενίσχυση της γερμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα. Όπως επίσης και για το ενδεχόμενο ανατροπής του ενεργειακού χάρτη στην περιοχή με ενίσχυση της Ρωσικής παρουσίας.

Ακόμη το δημοσίευμα της Νιου Γιορκ Τάιμς  στο οποίο σημειώνεται ότι «οι πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ δεν προκάλεσαν τραυματισμούς, αλλά εντείνουν την πολιτική αντιπαράθεση»...
Ο ένας (Γλέζος) λέει ότι είναι παρακρατικοί που είναι συγγενείς της Νέας Δημοκρατίας. Βολεύει άλλωστε η κακιά Δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι δεν υπήρξε επίσημη τρομοκρατία και παρακράτος από την επίσημη Αριστερά. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. H 17Ν και ο ΕΛΑ ήταν ακροδεξιές οργανώσεις; Η τρομοκρατια στην Ελλαδα ηταν και ειναι κομμουνιστικη...

Από την άλλη η Χρυσή Αυγή μιλά για αποπροσανατολισμό, η ΝΔ βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά ένας αχταρμάς. Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι ότι έχουμε ένα σοβαρό γεγονός που έχει πολλές ερμηνείες. Και πρέπει να αφήσουμε κατά μέρους τους πολιτικούς διαγκωνισμούς και να σκεφτούμε που πάει αυτή η χώρα.

Κάποιοι τη θέλουν αιχμάλωτη; Μήπως επιχειρούν να σταματήσουν την όποια προσπάθεια γίνεται για έξοδο της χώρας από την κρίση; Μήπως άραγε στήνεται ένα σκηνικό εκφοβισμού του πολιτικού προσωπικού για να επιτευχθεί αυτό που δεν έγινε; Δηλαδή η πολιτική και οικονομική χρεοκοπία που θα βολέψει όσους θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά;

Μεσούσης μία περιόδου με μεγάλα εσωτερικά ζητήματα να παραμένουν ανοικτά, όπως π.χ. αυτό της λίστας Λαγκάρντ και την Ευρώπη να παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα και συνεχώς να υπενθυμίζει ότι  πρέπει να εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα για τις εκταμιεύσεις των δόσεων, ζητώντας ή καλύτερα απαιτώντας εγγυήσεις για πολιτική σταθερότητα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών κάθε άλλο παρά τη σταθερότητα αυτή αποδεικνύουν.

Και πέρα από αυτά, αυξάνουν τους φόβους  και τις ανησυχίες του Ελληνικού λαού γύρω από θέματα που αφορούν την ασφάλεια του, αλλά και το ενδεχόμενο επαναφοράς της γνωστής  καραμέλας με μεγάλη πέραση στο εξωτερικό,  ότι «η Ελλάδα κάθε άλλο παρά ασφαλής χώρα είναι», ενόψιν της νέας τουριστικής περιόδου.

Οι απαράδεκτες συμπεριφορές των ηλιθίων και λαϊκιστών πολιτικών, επηρεάζουν και οπλίζουν τα βλήματα αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: