Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΞΥΓΚΙ ΤΗΣ ΜΥΓΑΣ...

Tο νέο φορολογικό μπορεί να αλλάζει πολλά, όμως παρά τα μεγαλόστομα του υπουργού δεν φέρνει και κάτι αποτελεσματικό για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ας ανεβοκατεβαίνουν οι συντελεστές και ας ανοιγοκλείνουν πόρτες και παράθυρα. Μη μου πείτε για τις ποινές, ούτε για τη φορολογική μου συνείδηση, ξέρουμε ότι αυτά είναι για τη Βουλή κι όχι για τη ζωή.

Τα οριζόντια κριτήρια και μέτρα ειναι πάντα λάθος, εξισώνουν τα άνισα, και έχουν περισσότερα μειονεκτήματα απο πλεονεκτήματα.

Επίσης δεν στέκει ως επιχείρημα η ισχύς του μέτρου των αποδείξεων. Όταν πρακτικά είναι αδύνατο να κάνει το κράτος έλεγχο στις αποδείξεις που έχει μαζέψει ο κάθε φορολογούμενος, τότε στις φορολογικές δηλώσεις θα βλέπει συμπληρωμένο τα μεγαλύτερο δυνατό ποσό. Ας φωνάξει μετά τον κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά με τη σακούλα του για να μετρήσουν μαζί τις αποδείξεις, είναι γελοίο!

Ενας χαμηλοσυνταξιούχος που τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα, που το μεγαλύτερο κομμάτι του εισοδήματος του φεύγει σε Δ.Ε.Η., τηλέφωνο, νερό κ.λπ. και δεν του μένουν χρήματα να ψωνίσει κάτι, τι θα κάνει για να αποφύγει το "πέναλτι" των μηδενικών αποδείξεων της Εφορίας;

Μήπως να πάρει δάνειο κι από πού, για να 'χει τη δυνατότητα να ξοδέψει και να μαζέψει αποδείξεις;
Έσοδα μείον έξοδα, φόρος επί του υπολοίπου.

Τόσο απλά.Τόσο ξεκάθαρα.Τόσο τίμια.

Όπως γίνεται σε όλες τις λιγότερο γελοίες χώρες. Και να δείτε μετά για πότε οι πάντες θα κυνηγούν τους πάντες για να πάρουν απόδειξη ή τιμολόγιο...

Το εισόδημα από ατομικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογείται με 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ και με 33% για τυχόν επιπλέον ποσό πέραν των 50.000 ευρώ.

Πως θα ζήσει ένας ελεύθερος επαγγελματίας που δεν βγάζει τόσα, μα πχ με10000 καθαρό εισόδημα και αν το βγάλει άμα του πάρει η εφορία 2600 και η ασφάλιση του 4500 χιλιάδες και 650 το τέλος επιτηδεύματος(:)  και αφήνω έξω και την προκαταβολή του επόμενου έτους. Και να έχει να θρέψει και οικογένεια...

Τόση επιμονή πια στο "ξίγκι της μύγας" από τους φωστήρες - φορομπήχτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: