Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ...

Επειδή δεν μπορούν ή δε θέλουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες, ρίχνουν όλους τους υπόλοιπους στον καιάδα.

Θα μειωθεί το βάρος για τους χαμηλόμισθους λένε και θα επιβαρυηθεί για άλλους, συνήθεις ύποπτους για φοροδιαφυγή.

Αυτός που βγάζει 40000 μαύρα και δηλώνει 10000, πάλι 10000 θα δηλώνει, σε πάλι για αυτά θα τον φορολογήσει και το νέο φορολογικό. Σιγά την επιβάρυνση που θα πληρώσει 150 ευρώ επιπλέον και το φόρο που θα αναλογεί στις 10000. Αυτός που όμως βγάζει όντως 10000, θα εξωθηθεί να κλείσει.

Άρα λοιπόν δεν πειράζουμε το φοροφυγά, επιβαρύνουμε την μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών που όντως τα βγάζουν πέρα με δυσκολία στη σημερινή ύφεση, διότι οι "μέσοι όροι" που βγάζουν οι φωστήρες δείχνουν φοροδιαφυγή γενικά και τσουβαλάτα σε μια ούτως ή άλλως τεχνητή "επαγγελματική κατηγορία"

Τι σχέση έχουν π.χ. οι πολλοί δικηγόροι ή οι γιατροί ή μηχανικοί που έχουν να δουν πελάτες ένα χρόνο, με τους εστιάτορες, τους καφετζήδες, τους ξεναγούς, τους ράφτες, τις κομμώτριες, τους αναρίθμητους μπλοκάκηδες πολλών επεγγελμάτων, τους ζωγράφους κλπ καλλιτέχνες και αθροίζονται όλοι μαζί;

Δεν υπάρχουν μαγικές φόρμουλες για διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Δεν θέλουν να φορολογήσουν με βάση τον πραγματικό κατεχόμενο πλούτο και σκέφτονται όλα αυτά τα γελοία τερτίπια κάθε λίγο;

Υπάρχει μία έγκυρη αρχή: "Πληρώνεις για αυτά που βγάζεις. Όχι για αυτό που είσαι".

Και να μερικά δίκαια εργαλεία για να διαπιστώνονται αυτά που βγάζεις:
1. Έσοδα - έξοδα = καθαρά εισοδήματα.
2. Κανένα τέλος επιτηδεύματος. Ζούμε σε κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής, όχι στο φεουδαρχικό 1200 με τις συντεχνίες.
3. Αντικειμενικά τεκμήρια διαβίωσης και έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών ή μεταβιβάσεων, ως διασταύρωση για τα εισοδήματα που δηλώνεις. Ο συσσωρευμένος πλούτος κινητός ή ακίνητος είναι αναντίρρητη απόδειξη διαρκούς εισροής καθαρών (ή μαύρων) εισοδημάτων. Και πρέπει να υπερισχύει ως αποδεικτικό στοιχείο.

Τα λοιπά σοφίσματα περιττεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: