Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΤΩΡΑ...

Μιά μικρή είδηση, ένα μεγάλο δείγμα ομαδικής συμπεριφοράς.

Η είδηση ασυνήθιστη. Ενας αστυνομικός στη Μυτιλήνη βάζει πρόστιμο 80 ευρώ σε ένα δεκάχρονο παιδάκι γιατί το ποδήλατό του δεν είχε κουδούνι. Ασφαλώς σε όλους μας προξενεί αλγεινή εντύπωση η τυπολατρεία και η αυστηρότητα του οργάνου για αυτό και όλα τα μέσα ενημέρωσης το καταδίκασαν...

Πρόσεξα ότι πουθενά δεν δόθηκε άλλη διάσταση παρά μόνο στην υπερβολή του αστυνομικού. Ο κοινός τόπος όλων ήταν ότι ένα αγόρι σε τρυφερή ηλικία που υποπίπτει σε μια παρατυπία βρε αδερφέ, κάνεις πως δεν το βλέπεις.

Κανείς δεν σκέφτηκε ότι το παιδί, ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι κακώς τιμωρήθηκε, δεν πρέπει να συνεχίσει να οδηγεί το ποδήλατό του χωρίς κουδούνι. Κανείς δεν αναρωτήθηκε αν το παιδί φορούσε κράνος ή ακόμα αν είναι ασφαλές σε τόσο μικρή ηλικία να οδηγεί καν μέσα στην κίνηση της πόλης.
Άκουγε ο κόσμος "δημοσιογράφους" από το ραδιόφωνο να περιγελούν την είδηση. Ούτε ένας τους δεν σκέφθηκε, ότι πρέπει κάποτε τα παιδιά μας να μαθαίνουν σωστή οδηγική συμπεριφορά!

Το ότι το παιδάκι είχε εμπλακεί σε ένα ευτυχώς αναίμακτο ατύχημα με το ποδήλατό του, το ανέφεραν απλά και τόνιζαν αυτό που στους δημοσιογράφους φάνταζε παράλογο.

Αντί να επιβάλλουν το πρόστιμο, που προβλέπεται από τον Νόμο και να κάνουν αυτηρές συστάσεις στους γονείς του ανηλίκου, οι προϊστάμενοι του αστυνομικού φρόντισαν να τον αδειάσουν και να σβήσουν το πρόστιμο.
 
Έμαθαν στο παιδί τι σημαίνει στην Ελλάδα το "έλα βρε αδερφέ τώρα..."

Όταν σε λίγα χρόνια το ίδιο παιδί θα οδηγεί μηχανή ή αυτοκίνητο χωρίς άδεια ή θα παραβιάζει το κόκκινο, όπως κάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας θρασύτατα, δεν θα φταίει αυτό.

Ο δε αστυνομικός που έκανε το καθήκον του καταλαβαίνετε ότι δεν θα το ξανακάνει, γιατί σίγουρα τώρα αισθάνεται ο κακός της περιοχής και θα είναι και δαχτυλοδεικτούμενος από τους ελληναράδες ψυχοπονιάρηδες της μικρής κοινωνίας.

Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή με αυτές τις νοοτροπίες που έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: