Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ...

Η Ελληνική κοινωνία έχει σαφές έλλειμμα προτεραιοτήτων.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται από τις περικοπές σοβιετικού τύπου που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες μέχρι τώρα.

Δεν μπορεί ο επιστήμονας με τα πτυχία και τις γνώσεις (πραγματικά κι όχι εικονικά για μια θέση γραφιά στο δημόσιο) να παίρνει λιγότερα από τον συνταξιούχο κλητήρα της ενώσεως γεωργικών συνεταιρισμών που είχε μπεί ρουσφετολογικά στα 20 του κι έχει βγει στη σύνταξη από τα 50 του.

Προφανώς ο πρώτος που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου αποδημεί σε πιο καλοπληρωμένες θέσεις στο εξωτερικό και η Ελλάδα μένει να συντηρεί τους καφενόβιους συνταξιούχους και "ψευδοανάπηρους"  όπως και τους κρατικοδίαιτους "επιχειρηματίες" της διαπλοκής.

Πάντα με δανεικά από ξένους, αφού έχουμε αφανίσει και παροπλίσει όλους αυτούς που μπορούν να παράγουν κάτι με προστιθέμενη αξία.

Δεν είναι δυνατόν να έχουν κατακρεουργηθεί οι προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων, να γίνονται πράγματα όπως η ένταξη των πανεπιστημιακών ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα και παράλληλα να εξακολουθούν να μοιράζονται δις σε υμετέρους για αυτοκινητοδρόμους, ξενοκίνητη πράσινη ανάπτυξη και χαριστικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις δήθεν καινοτομίας.

Η διαπραγμάτευση που μόλις έκλεισε δείχνει τις ίδιες εμμονές και οδηγούν οποιονδήποτε έχει ίχνος αντικειμενικότητας στο αβίαστο συμπέρασμα ότι αυτοί που έτρωγαν από το κράτος μέχρι τώρα θέλουν να συνεχίσουν το πάρτυ, βρίσκοντας την αμέριστη υποστήριξη του πολιτικού επιτελείου.

Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι τα συγκεκριμένα μέτρα οδηγούν σίγουρα σε κοινωνική εξαθλίωση;

Ποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η τυχόν επιστροφή στη δραχμή οδηγεί επίσης στο ίδιο αποτέλεσμα;

Συνεπώς, αδιέξοδο; ΟΧΙ. Άμεση κατάρρευση του σάπιου πολιτικού σκηνικού με αλλαγή των ανδρείκελων πολιτικών με άλλους πιο πατριώτες.

Οι κυβερνώντες πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακολουθήσουν μια πραγματικά πατριωτική πολιτική αλλιώς η ολοκληρωτική καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας είναι βέβαια.

Εκτός και αν αυτός είναι ο απώτερος στόχος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: