Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

Οχι μόνο θα λάβουμε μέτρα 13.5 δις για να πάρουμε την δόση των 31...

Όχι μόνο θα δώσουμε σχεδόν όλη την αναμενόμενη δόση (26 δις) στις τράπεζες...

Αλλά απο του χρόνου θα τους επιτρέψουνε να μας παίρνουνε και τα σπίτια, όχι τα εξοχικά ή επενδύσεις, αλλά και την πρώτη κατοικία του καθενός που τους χρωστά...

Αν υλοποιηθεί αυτό που σχεδιάζουν αυτοί που εμείς ψηφίσαμε, και τώρα πορεύονται υπακούοντας ξένες εντολές, έχοντας μας για χαχόλους...

Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την προστασία του δανειολήπτη και οι πλειστηριασμοί είναι μια διαδικασία που εμπλέκονται πολλά "κοράκια" ως και ο υπόκοσμος, ενώ δεν εξασφαλίζει οτι ο δανειολήπτης μετά από αυτόν απαλλάσεται του δανείου.

Παντού προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Ο νόμος προστατεύει μόνο την 1η κατοικία και παλι προβλέπει κριτήρια.

Η κάθε περίπτωση δανειολήπτη είναι ξεχωριστή και πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά. Ως προς το θέμα να εκμεταλλεύονται τον παρών νόμο κάποιοι απατεώνες που μπορούν να πληρώσουν ή στο ακέραιο, ή έστω μειωμένη δόση και δεν τη πληρώνουν γιατί καλύπτονται πίσω από το νόμο, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν πράγματι να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, ας τους βρούνε με τα λοιπά περιουσιακά τους στοιχεία...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να σπάσει η φούσκα των τιμών των ακινήτων, αλλά όχι με μαζικούς πλειστηριασμούς.

Η οικοδομή δε θα "ανοίξει" με τους πλειστηριασμούς. Οι πλειστηριασμοί θα εξυπηρετήσουν μόνο τους "μαυραγορήτες". Ούτε οι τράπεζες θα ευνοηθούν ούτε οι πολίτες.

Και γιατί η πρώτη λύση να ειναι ο πλειστηριασμός κ να μην ειναι το κούρεμα ενός δανείου, αναλόγως με το τι έχει πληρώσει ο δανειολήπτης και την κατασταση που βρισκεται τωρα; Εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχουν κριτήρια..

Οι τράπεζες στα δύσκολα έχουν το κράτος και την Ε.Ε και τους βοηθαει. Αυτην τη βοήθεια την πληρώνει ο δανειολήπτης. Δηλαδη ο δανειολήπτης πέρα από το όποιο δάνειο έχει λάβει πληρώνει και τη συνεχόμενη ροή χρήματος προς τις τράπεζες. Ε δεν ειναι πολύ;

Το μοντέλο ιδιωτικοποίησης των κερδών και κοινωνικοποίησης της χασούρας εκτός από άδικο είναι και επικίνδυνο. Αναδιάρθρωση με 26δις και έξτρα δωράκι άρση πλειστειριασμών. Είναι ικανοί για τέτοια "πατάτα" στην κυβέρνηση; Η κρίση είναι για όλους και πρέπει να πληρώνεται ανάλογα.

Εάν ένας νοικοκύρης πρέπει να χάσει το σπίτι του γιατί έπεσε έξω στις οικονομικές του προβλέψεις, γιατί τότε και η Eurobank, η Alpha, η Εθνική , η Πειραιώς και άλλες δεν πρέπει να χρεοκοπήσουν και αυτές αφού είναι χρεωκοπημένες;

Οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη των τραπεζών με την προσωπική μας περιουσία; Αν ζουμε σε καπιταλισμο ας αναλαβει η τραπεζα τα ρισκα της, αν οχι άμεση εθνικοποιηση των τραπεζων που λαμβάνουν κρατική βοήθεια!

Ο δανειολήπτης αλήθεια από που αλλού εχει βοήθεια;

Ο κάθε υπουργός θα μάθει ότι μνημόσυνα δεν γίνονται με ξένα κόλυβα και οτι σε λίγο ο λαός θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και θα λάβει και αυτός ότι του αναλογεί. Ξυπνήσαμε και δεν μπορείτε πλέον να μας εκβιάσετε.

Μια έξυπνη ιδέα που βρήκα απο το φόρουμ του Κάπιταλ:

Το σωστό θα ήταν να πάρει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Δανειστικά εγώ 300 χιλιάρικα για διαμέρισμα 95 τμ στην Κηφισιά, ενώ στις καλές εποχές είχα μισθό 1200 ευρώ. Και η Τράπεζα μου τα έδωσε! Έχω αποπληρώσει τα 50 χιλιάρικα από κεφάλαιο, χρωστάω 250 και το εισόδημα μου δεν βγαίνει πλέον.

Πολύ καλά. Η τράπεζα λοιπόν να αγοράσει ένα σπίτι των 60 τμ για 30 χιλιάρικα στον Αγ. Παντελεήμονα και να προχωρήσει σε αναγκαστική ανταλλαγή (αφού βέβαια αλλάξει πρώτα ο νόμος) με το διαμέρισμα μου στην Κηφισιά.

Είναι πολύπλοκη λύση μεν, ιδανική δε γιατί:

1. Εγώ θα πάω στο σπίτι που πάντα μπορούσα να πληρώσω.
2. Η Τράπεζα θα πάρει την ζημιά που της αναλογεί αφού το διαμέρισμα στην Κηφισιά δεν θα της δώσει πίσω τα λεφτά της μεν, αλλά το να δανείζεις αναξιόχρεους θα πρέπει να έχει συνέπειες. Ας αναζητήσει τις ευθύνες στους υπαλλήλους της που πήραν τα μπόνους και ας ζητήσει από αυτούς τις διαφορές.
3. Δεν θα επιβαρυνθεί υπερβολικά η σχέση προσφοράς ζήτησης, αφού για κάθε ακίνητο που βγαίνει προς πώληση, θα έχει αγοραστεί ένα άλλο προηγουμένως.
4. Θα εξομαλυνθούν οι διαφορές τιμών μέσα στην ίδια πόλη και δεν θα απαξιωθούν οι περιουσίες των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.
5. Ψώνια των ΒΠ καθώς και ψώνια από τα ΒΠ θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Είτε λόγω της μετακόμισης, σε άλλο προάστιο, είτε λόγω της προσγείωσης της περιούσιας τους εκεί που θα έπρεπε να είναι.
6. Δεν μένει κανείς στο δρόμο, και δεν δημιουργούνται σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: