Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΣΤΕΣ...

Έχω βαρεθεί να διαβάζω συνεχώς τελευταία για λίστες και ονόματα, απίθανες αναλύσεις για το αν είναι έγκυρες ή όχι, την ίδια στιγμή που εκτυλίσσεται μπροστά μας το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο.

Καθώς στην πολιτική αθώες δεν είναι ούτε οι πέτρες, η αιφνιδιαστική είσοδος στην επικαιρότητα ονομάτων πολιτικών που ενδεχομένως πλούτισαν από την πολιτική ασφαλώς δεν είναι τυχαία.
Αλλά πώς και γιατί ακριβώς προέκυψε, αν υπάρχει κάποιος που τα συντονίζει όλα αυτά και ποιος είναι, δεν είναι εύκολο να το πει κανείς.

Το θέμα είναι ποιοι κάνουν αυτές τις διαρροές και ποιες είναι οι σκοπιμότητές τους. Είναι εντολοδόχοι, θέλουν να δείξουν ότι έχουν εξουσία στα χέρια τους και μπορούν να εκβιάζουν, πιέζουν τους πολιτικούς να τους εξαιρέσουν από τις περικοπές ή μήπως είναι μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου για την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Και να λοιπόν που δημοσιεύονται τώρα και ονόματα. Αυτά που θέλει ο κόσμος.

To αίμα που λαχταρά ο όχλος. Το πλήθος, που δεν είναι καθαρό, αλλά απαιτεί την κάθαρση των άλλων, των πιο ισχυρών, για να καλύψει και την δική του βρωμιά, ή την δική του ενοχή.

Ανεξάρτητα από την ενοχή ή όχι των ανθρώπων που εμπεριέχονται σε αυτές, το πιο κραυγαλέο είναι η διαπλοκή ανάμεσα σε πολιτικούς και δημοσιογράφους...

Ένας κορυφαίος πολιτειακός παράγων που συνομιλεί δημόσια με δημοσιογράφο-εκδότη με τρόπο αγοραίο πιστεύοντας πως με την ψευτομαγκιά τους θα κάνουν για άλλη μια φορά τους ιθαγενείς ψηφοφόρους του να εντυπωσιαστούν. Ας τους κουνήσει το καθρεφτάκι κατευθείαν να τελειώνουμε.

Συνέχεια ακούω ή διαβάζω για τους αμφίβολης αξιοπιστίας μάρτυρες, για τον κίνδυνο για το πολίτευμα, την ίδια στιγμή που σε άλλες υποθέσεις οι δημοσιογράφοι έχουν ρίξει ανθρώπους στην πυρά με πολύ λιγότερες ενδείξεις.

Αφού θέλετε δημοσιότητα οι δημοσιογράφοι κάτοχοι λιστών προσεχώς, δώστε άλλη μια που να περιέχει τα ονόματα όσων δημοσιογράφων κάθετος συναδέλφων σας τα έχουν πάρει απο την διαπλοκή, με τον άλφα, η τον βήτα τροπο.

Τώρα μας συνιστάται ψυχραιμία και δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ γιατί.

Ίσως γιατι οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί, αλλά είναι αυτοί ακριβώς οι καιροί που απαιτούν σύνεση κι όχι λίστες.

Όσο για την κυβέρνηση, αυτή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή νομίζει ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την τρόικα.

Υπάρχει όμως κι άλλη Ελλάδα, υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που πρέπει να διαχειριστεί. Ας αφήσουν λοιπόν τον ύπνο κι ας ελέγξουν το ΣΔΟΕ, τους δικαστές, τις τράπεζες ή όποιον άλλον έχει εμπιστευτικά έγγραφα και τα δίνει σε δημοσιογράφους προκειμένου να προκληθεί σάλος ή ακόμη και πολιτική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: