Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ...

Η πιο προνομιούχα τάξη στην Ελλάδα είναι η τάξη των κλεφτών.

Στην Ελλάδα εαν κλέβεις με τον σωστό τρόπο, αυτόν που κλέβει η κεθεστυκυία τάξη δηλαδή, δεν σε ακουμπά κανείς.

Ανοίξτε όλες τις τραπεζικές κινήσεις από το 2000 και μετά και θα βρείτε σχεδόν όλους όσους διακίνησαν μαύρο χρήμα τα "χρυσά" χρόνια της δεκαετιάς του 2000. Δεν είναι αδύνατο, είναι τεχνικά εφικτό.

Βάλτε στη συνέχεια μερικούς ικανούς ανθρώπους να σαρώσουν όλες τις πολεοδομικές άδειες στα ακριβά προάστια να βρείτε σε ποιους και σε ποιες εταιρείες ανήκουν πανάκριβα ακίνητα, στοχοποιήστε στη συνέχεια τους πιθανούς υπόπτους μαύρου χρήματος. Αδύνατο κι αυτό; Πανεύκολα γίνεται Μετά βέβαια πρέπει να αναλάβει το ΣΔΟΕ.

Παρεβάλλετε την περιουσιακή κατάσταση κινητή κι ακίνητη του καθενός μας με τις αντίστοιχες απολαβές - εισοδήματα που δηλώνει, βγάλτε τους πραγματικά φτωχούς και θα έχετε την υπόλοιπη φοροδοαφυγή στο πιάτο.

Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει από την αρχή της κρίσης και εαν είχαν γίνει θα είχαν μαζευτεί πολλά δις από αυτά που πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι σήμερα.

Γιατί δεν γίνονται;

Γιατι απλούστατα εαν γίνουν θα εκτεθεί και πολύς κόσμος που δεν θέλει το σημερινό "σύστημα εξουσίας". Χορηγοί κομμάτων και "εθνικοί νταβατζήδες", κομματάνθρωποι, νυν και πρώην πολιτικοί, επίορκοι υπάλληλοι σε καίριες θέσεις, εμπόροι και μεσάζοντες όπλων, εκδότες κι εργολάβοι, οι γνωστότεροι θεατρίνοι, μουσικοί, γιατροί και δικηγόροι, και, και...Όλος ο κόσμος που στην ουσία κάνει "κουμάντο" σε τούτον τον τόπο.

Το να βρείς λοιπόν σαν κράτος το μαύρο χρήμα είναι εύκολο αρκεί να ξέρεις που θα το βρείς και το σημαντικότερο να θέλεις και να θέλεις να "σπάσεις αβγά" με πολλούς που όταν κυβερνάς κατ' υπόδειξην τους σου παριστάνουν τους καλούς φίλους...

Οι κυβερνητικές εξουσίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα καλών προθέσεων αλλά αποκρυσταλλώματα κοινωνικών συσχετισμών δύναμης. Δυστυχώς η "εγωιστική" μερίδα, ακόμη και άν δεν είναι πλειοψηφική στην Ελλάδα, είναι κοινωνικά πανίσχυρη σε σύγκριση με όσους την κατακρίνουμε.

Ακριβώς επειδή είναι πανίσχυρη, σ' αυτήν πειθαρχεί η πολιτική εξουσία. Ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος. Το πραγματικό ζήτημα είναι πώς θα αναγκασθεί να αλλάξει νοοτροπία η εξουσία.
Ο κοινωνικός στιγματισμός των εγωιστικών συμπεριφορών είναι μια καλή αρχή.

Όχι μόνον δεν στιγματίζονται τέτοιοι άνθρωποι και συμπεριφορές, αλλά σε ευρείς κύκλους, οι "εγώ μόνον για την πάρτη μου" περνούν για πολύ μάγκες, όπως και το
- Εγώ θα σώσω τον κόσμο;

Δεν στιγματίζονται καν ούτε από το θορυβώδες τμήμα της κοινωνίας, το πρόθυμο να συμμετέχει σε πάσης φύσεως και θέματος διαδηλώσεις κια πορείες, εδώ όμως άχνα.

Όσο δεν γίνεται τίποτα, ή δεν υπαρχει πολιτική βούληση, ή μας κυβερνούν οι εκλεκτοί των παραπάνω βαρώνων του μαύρου χρήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: