Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΒΕΒΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Φαίνεται μια αποστροφή της μεγάλης πλειοψηφίας στην σκέψη μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές. Υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι οργισμένοι με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, δηλαδή με τα κόμματα και με τα πρόσωπα που τα συναπαρτίζουν.

Οτι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα εδώ στην Ελλάδα θεωρούνται συνώνυμα του ρουσφετιού, της διαφθοράς, του διορισμού ημετέρων, της αναξιοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας όταν πρόκειται για το συμφέρον του πολίτη.

Το πραγματικό πρόβλημα των κομμάτων σε αυτές τις εκλογές είναι ότι θα έχουν απέναντί τους ένα διαφορετικό εκλογικό σώμα, εξαπατημένο, υποψιασμένο και πολύ θυμωμένο.

Με διάθεση να τιμωρήσει τους πάντες.

Υπάρχει διάχυτη μια αμφιβολία για το κατά πόσο τα κόμματα το έχουν αντιληφθεί.

Για τις απαντήσεις που καλούνται να δώσουν τις επόμενες προεκλογικές εβδομάδες: Για τα δύσκολα που θα συνεχιστούν και τα ακόμη δυσκολότερα που θα προκύψουν.

Για το αν διαθέτουν την τόλμη, να πάρουν καθαρή θέση από τώρα σχετικά με την προοπτική της μετεκλογικής συνεργασίας. Να πουν με ποιόν θα μπορούσαν να συνεργαστούν και υπό ποιές προϋποθέσεις.

Και όχι να πασάρουν την σχεδόν απίθανη προσδοκία περί αυτοδυναμίας, που θα διαψευτεί την επομένη των εκλογών. Να μας πουν με ποιούς θα κυβερνήσουν. Τα ονόματα να είναι στο τραπέζι.

Και το κυριότερο το ζήτημα που προκύπτει είναι ποιο κόμμα θα ενημερώσει με ειλικρίνεια προεκλογικά ποιά θα είναι και πως προτίθεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα που θ' απαιτηθούν μετεκλογικά...

Είναι απαντήσεις που απαιτεί κάθε (γνωστικός) ψηφοφόρος πριν από αυτές τις εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: