Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

(Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ...

Λίγο πριν από το κλείσιμο της Βουλής και την κήρυξη της προεκλογικής περιόδου, οι εθνοπατέρες μας ξαναθυμήθηκαν τον παλιό εαυτό και τις πρακτικές τους.

Ετσι, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε απόλυτη συμφωνία με τους συναδέλφους τους, τους προερχόμενους από τη ΝΔ, επιχειρούν αυτές τις μέρες να περάσουν τροπολογίες (ντροπολογίες, όπως τις λέει ο λαός) σε νομοθετήματα με τα οποία δεν υπάρχει καμιά συνάφεια.

Το να μιλήσει κανείς για καταστρατήγηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, είναι ψιλά πράγματα! Εδώ κατάργησαν θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν σε δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, στις τροπολογίες θα σκόνταφταν; Δεν είχε άραγε δίκαιο ο λαός με τα προσβλητικά του συνθήματά του έξω από τη  Βουλή, τότε με το κίνημα των Αγανακτισμένων;

Το πιο περίεργο στην υπόθεση είναι ότι πολλές από αυτές τις διατάξεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση και καταργούν παλαιότερα άρθρα μνημονιακών νομοσχεδίων με σωστή διαρθρωτική στόχευση. Προέχει βλέπετε όχι το συμφέρον του συνόλου του λαού, αλλά και πάλι ορισμένων ομάδων κατοίκων ή συντεχνιών που τους ψηφίζουν ή θα ήθελαν να τους ψηφίσουν τώρα, για αυτό και οι παρεμβάσεις μέσω τροπολογίες...

Υπάρχουν ευτυχώς και ορισμένοι βουλευτές που αντιστέκονται σε τέτοιες τακτικές. Στη πρόσφατη χρυσή εποχή του δικομματισμού ποιος το ξεχνάει; οι τροπολογίες περνούσαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες με ρελάχιστους βουλευτές παρόντες. Και πάλι από τους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αν και λίγο δυσκολότερα, αφού το κάθε κόμμα τότε ήθελε για τον εαυτό του την υπογραφή των προσθηκών.

Η καταιγίδα των σημερινών τροπολογιών (περί τις 90) δεν είναι μόνο εξαιτίας των εκλογών. Πηγάζει κι από την νεόκοπη νοοτροπία των δυο πρώην μεγάλων κκομμάτων που, όπως λένε σημαίνοντα στελέχη του Κοινοβουλίου τώρα που συγκυβερνούν θεωρούν ότι μπορούν να περάσουν ότι θέλουν, όποτε το θέλουν ελεύθερα χωρίς μικροκομματικές κραυγές δήθεν αντίστασης κι αντιπολίτευσης.

Κι όμως πολλούς από αυτούς θα κληθούμε να ξαναψηφίσουμε. Που όπως δείχνουν, δεν αλλάζουν με τίποτα...

Ρουσφετολόγοι από γεννησιμιού τους, οι εθνοπατέρες μας είναι αδύνατο να λησμονήσουν τακτικές του παρελθόντος. Αδιόρθωτοι, απαράδεκτοι, αμετανόητοι, θα διεκδικήσουν με το θράσος που τους χαρακτηρίζει και πάλι την ψήφο μας, για να μας σώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: