Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...

Ξανάρχισαν απανωτά τα κύματα των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης με πολλές εταιρείες δημοσκοπήσεων να μιλούν για 8κομματικές ή 9κομματικές κυβερνήσεις.

Όσο κι αν δεν πιστεύει κανείς σε αυτές τις δημοσκοπήσεις που είναι πολύ ρευστές αποτελώντας απλά ένα μικρό δείκτη για το που πάει το εκλογικό σώμα.

Για μας τίποτε δεν σημαίνει ότι η ΝΔ διατηρεί ένα προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην 3η ή 4η θέση των προτιμήσεων. Εκείνο που θα μετρήσει θα είναι το ποσοστό αποχής του κόσμου από τη διαδικασία των εκλογών. Όταν ένα 78% των ερωτηθέντων πολιτών επιθυμεί τη δημιουργία νέων κομμάτων, αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η παρούσα Βουλή με όλα τα υπάρχοντα κόμματα, είναι τελείως αναξιόπιστη για να συνεχίσει το έργο της σωτηρίας μας...

Το τωρινό πολιτικό σύστημα είναι φανερό ότι αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να εκλείψει. Ήδη πνέει τα λοίσθια. Αντί για καλό μάλλον κακό έχει προσφέρει μέχρι τώρα, όταν εδώ και 2½ περίπου χρόνια που η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, αυτό το ίδιο σύστημα δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να ισχυρίζεται ότι «ε, μπόρα είναι, θα περάσει».

Και πως μια επιστροφή στην προηγούμενη χαρισάμενη ζωή είναι ζήτημα χρόνου!

Πώς; Μα με τις εκλογές και με την πύρρεια νίκη κάποιου από τους υπάρχοντες πιλιτικούς ως επόμενου πρωθυπουργού - εθνοσωτήρα.

Τα πάλαι ποτέ κόμματα εξουσίας προσπερνούν το γεγονός ότι ο δικομματισμός πέθανε με το πρώτο μνημόνιο. Και πως η υπογραφή του δεύτερου με τις πρόσφατες ομαδικές διαγραφές σήμανε και το τέλος των προσωποπαγών κομμάτων.

Αγνοούν επίσης ότι τουλάχιστον ένας στους τρεις πολίτες παραμένει αναποφάσιστος. Πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες αδημονούν για κάτι το καινούργιο, κάτι που θα είναι το κάτι άλλο για να αποφασίσουν. Κάτι υγιέστερο στο πολιτικό προσκήνιο δηλαδή, που και όραμα ελπίδας για το έθνος θα έχει και τη δύναμη να συγκρουσθεί με δυνάμεις αντίθετες προς το συμφέρον και την προοπτική της χώρας.

Το γεγονός είναι ένα: όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η Βουλή αλλά και οι κυβερνήσεις που θα προκύπτουν εφεξής, δεν θα έχουν καμιά σχέση με ό,τι συνέβαινε προηγούμενα.

Ότι κι αν λένε τα γνωστά τηλεοτπικά παπαγαλάκια σε αδιάφορες τηλεοτπικές συζητήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: