Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ...

Η άλλη Ελλάδα υπάρχει παντού γύρω μας. Μια διεισδυτική ματιά θα σας πείσει.

Είναι αυτοί που δημιουργούν με την τέχνη, αυτοί που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να απαλύνουν τη δυστυχία και τον πόνο των άλλων, αυτοί που αγωνίζονται ομαδικά να μη τους βάλει κάτω η κρίση. Είναι αυτοί που ψάχνουν ξανά στην παράδοση για να βρουν και να αξιοποιήσουν νέες ιδέες (π.χ. βοτανοκαλλιέργειες), είναι αυτοί που από το περιττό μηχανεύονται νέες μορφές ενέργειας (π.χ. τηγανέλαια/βιομάζα), είναι αυτοί που δεν περιμένουν τίποτε από το κράτος (ούτε καν την έγκριση της καινοτομίας τους). Είναι το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ που δουλεύει αθόρυβα με σημαντικές επιτυχίες, είναι οι αλλαγές επιχειρηματικών εργασιών στο πνέυμα των καιρών.

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα! Απλά τα ΜΜΕ δεν τη βλέπουν ή δεν θέλουν να τη δουν. Επειδή σ΄ αυτόν τον τόπο για τα ΜΜΕ αυτό που μετράει είναι οι κακές ειδήσεις. Έτσι αισθάνονται ότι επιτελούν το χρέος τους προς το κοινό μεταδίδοντας μόνο την ασχήμια, το σεξ, το έγκλημα, την λαμογιά, την τρομοκρατία. Κι όμως!

Η άλλη Ελλάδα υπάρχει και μεταλλάσσει αργά και σταθερά νοοτροπίες και μυαλά. Είναι αυτή που βασίζεται στον εαυτό της και τις πρωτοβουλίες της. Όχι στο σύστημα με τους βουλευτές ή τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής.

Είναι αυτή η Ελλάδα που θα αλλάξει το διεφθαρμένο και φθαρμένο πολιτικό σύστημα;

Αισιοδοξούμε, γιατί αισιόδοξος είναι αυτός που πιστεύει πως τελικά όλα θα πάνε καλύτερα σ' αυτόν τον τόπο. Κι ας μη ζήσει ο ίδιος για να τα απολαύσει...

Αυτός που μένει στον τόπο του και αγωνίζεται εκ των έσω, για να έλθει το καλύτερο στο προσκήνιο.

Αλήθεια πώς θα προέλθει το καλύτερο, όταν οι νέοι μας αυτοεξορίζονται σε αναζήτηση ευκαιριών ή ενός απλού μισθού και δεν θα είναι εδώ όταν χρειαστεί για να ψηφίσουν αυτή την αλλαγή;

Ο παλαιοκομματισμός δεν πεθαίνει με τους παλιούς ψηφοφόρους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: