Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ...

Έχουν γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία τα ψηφίσματα Δήμων, φορέων, ομάδων ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα.

Που ήρθε για να μείνει, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, έτσι κάθε διαμαρτυρία είναι απλώς για τους τύπους και για μικροκομματικά συμφέροντα ενόψι εκλογών.

Αν θέλουν ειδικά οι πολλοί Δήμοι που εκδίδουν ψηφίσματα για το χαράτσι να είναι πραγματικά χρήσιμοι για τους δημότες τους, οφείλουν να ασχοληθούν σοβαρά κι οργανωμένα με τα απίστευτα λάθη και τις παραλείψεις που υπάρχουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το ήδη υψηλό χαράτσι, όπως τους λανθασμένους υπολογισμούς των τιμών ζώνης, τα σφάλματα υπολογισμού του εμβαδού του ακινήτου, τα πλασματικά εμβαδά (μεγαλύτερα του πραγματικού) που επηρεάζουν τη χρέωση του Τ.Α.Π. κ.λπ.

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο. Είναι χιλιάδες οι πολίτες που προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους και να βγάλουν άκρη με τις χρεώσεις που τους έχουν επιβληθεί, αλλά μπλέκουν στις συμπληγάδες μεταξύ Δήμων, Δ.Ε.Η. και Δ.Ο.Υ.

Ας κάνουν, λοιπόν, οι Δήμοι καλά τη δουλειά που τους αναλογεί, ας ελαφρύνουν στην πράξη τα βάρη που έχουν πέσει πάνω στους πολίτες κι ας αφήσουν κατά μέρος τις ανούσιες πολιτικολογίες.

Μια τέτοια προσπάθεια θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο από τους δημότες αντί να εκφράζει ένα Δημοτικό Συμβούλιο τη γενική του αντίθεση με το χαράτσι στα ακίνητα, που είναι άλλωστε καθολική μεταξύ των πολιτών.

Κανονικά ωστόσω θα πληρωθεί η πρώτη δόση με το χαράτσι των ακινήτων ακόμη και αν υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό, ενώ εξαιρούνται του νέου φόρου άνεργοι, πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες - αχρηστευμένοι πάνω από 80%, άτομα με προφανή οικονομική αδυναμία, κτλ.

Οι όποιες διορθώσεις θα γίνουν πολύ αργότερα, κατόπιν αιτήσεων και ταλαιπωρίας και όποια διαφορά προκύψει θα υπολογίζεται στο χαράτσι του επόμενου έτους, αφού είπαμε γίνεται μόνιμο...

Μπορεί να ζητήσει κάποιος εξαίρεση από το τέλος ακινήτων επικαλούμενος τον νευρικό κλονισμό που έπαθε όταν είδε τον λογαριασμό;

Πως έχω σπίτι μού 'βαλαν

χαράτσι να πληρώσω

και μου θυμίζουν την Τουρκιά

πως να τους καμαρώσω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: