Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Θα έχουμε, δεν θα έχουμε πρωθυπουργό; Θα έχουμε, δεν θα έχουμε νέα κυβέρνηση;

Μετά από πέντε μέρες παλλινωδιών που φτάνανε στα όρια φαρσοκωμωδίας προέκυψε επιτέλους πρωθυπουργός και αναμένεται να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση εντός της ημέρας. Μια κυβέρνηση που πίσω από τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν, θα πρέπει να δούμε την ύπαρξη ή όχι αποφασιστικότητας και τόλμης.

Χρειάζεται η κατάσταση όχι κομματικούς ηγετίσκους και άβουλα στελέχη, άπαντες καταστροφικούς μέχρι τώρα για την πορεία της χώρας, αλλά μια πραγματική κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με ισχυρό πρωθυπουργό και άφθαρτα μέλη. Με ειλικρινή συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων κομμάτων, ώστε να ηρεμήσει ο τόπος από απεργίες και ανώφελες αντιδράσεις στους δρόμους.

Έναν πρωθυπουργό και ένα υπουργικό επιτελείο με κύρος, διαλλακτικότητα και αποφασιστικότητα στα δύσκολα, ώστε να ξελασπώσουμε...

Που οφείλει να κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, άσχετα από κομματικά, συντεχνιακά, ή διαπλεκόμενα συμφέροντα. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι όχι μόνο κατώτερο των περιστάσεων, αλλά και απόλυτα καταστροφικό για το μέλλον...

Ας μπει τέρμα μια κι όξω στις μικροκομματικές ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, αν θέλουμε να πάμε μπροστά...

Σήμερα που ποτέ άλλοτε δεν ασκήθηκε τόσο ασφυκτική πίεση για να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις των δανειστών - εταίρων μας.

Η αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που δίναμε μέχρι προ λίγου, αλλά και οι πρόσφατες πολιτικές μπλόφες στις Βρυξέλλες, κατάλοιπα της κουτοπόνηρης διάθεσής μας, (ή μήπως αποτελέσματα πολιτικάντικης ευφυΐας;) αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο.

Όλα αυτά είναι να μη προκαλούν μια άνευ προηγουμένου "ανήκεστον βλάβη" στο εθνικό μας προφίλ, στην ατομική μας ύπαρξη, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία;

Η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα μας είναι ανάγκη να επανέλθουν ως βασικά στοιχεία συνεννόησης με τους εταίρους μας. Δεν μπορεί μια χώρα και οι κάτοικοί της εξαιτίας ορισμένων κακών ή άτυχων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας, να απαξιώνεται, να γίνεται δακτυλοδεικτούμενη, αντικείμενο ανέκδοτων ή ριάλιτυ και να τίθεται σε αόριστη καραντίνα σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: