Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΗΛΙΘΙΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ...

Για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει δε μπορεί να ρίξει κανείς το φταίξιμο σε έναν.

Η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, η αποβλάκωση, η εξολόθρευση των αντιδρούντων, η φτώχεια, η έλλειψη αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι γεγονότα τα οποία μεθοδικά συμβαίνουν τις τελευταίες δεκαετίες και οφείλονται σε όλες τις κυβερνήσεις, τους συμμετέχοντες σ' αυτές, τους βολεμένους παρατρεχάμενους τους, τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, και φυσικά όποιο κομμάτι του λαού είτε τους πριμοδότησε μέσω συμπεριφορών και ψήφου, είτε μεσω αδιαφορίας - αποχής.

Πρώτα από όλους λοιπόν πρέπει να παραιτηθεί ο λαός από τη θέση του ηλίθιου ψηφοφόρου κι έπειτα να δει ο ίδιος τι θα κάνει με όλον αυτόν το συρφετό που έχει κάτσει πάνω του.

Κι αν τυχόν υπάρχει κάποιος δύσπιστος που αμφιβάλλει, δεν έχει παρά να περιμένει τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε διενεργηθούν, κατά τις προσδοκίες και τις αλχημείες των πολιτικών βαρόνων.

Γιατί φυσικά μόνον αφελείς θα ήταν δυνατόν ν' αναμένουν μια ορμητική αφύπνιση του εμπαιζόμενου λαού, που να οδηγήσει σε ριζική ανατροπή και να πειθαναγκάσει τους κηφήνες σε απολογισμό, σε φανέρωση και απόδοση του άνομου πλούτου τους.

Είναι δα κοινός τόπος πως δεν υπάρχει άλλος σβέρκος προσφορότερος σε καρπαζιές από το σβέρκο του κακομοίρη Ελληνα ψηφοφόρου, που πάντα ελπίζει και πάντα εκ των υστέρων βλαστημάει τους πολιτικούς που ανάδειξε, πρόθυμος να ξανακάνει τα ίδια σε κάθε νέα εκλογική βαβούρα.

Όποιος έχει τσίπα που λέμε και ενδιαφέρεται πραγματικά για την κοινωνία, παραιτείται για παράδειγμα από μόνος του, δεν περιμένει κάποιον εξοργισμένο να του το επισημάνει. Και μη ξεχνάμε ότι και η αρνητική προβολή δεν παύει να είναι προβολή και να σε έχει στην επικαιρότητα.

Γι' αυτό τους αγνοούμε, έτσι απλά και στις επόμενες εκλογές τους μαυρίζουμε και τους ξεφορτωνόμαστε για τα καλά. Αν όμως στις επόμενες εκλογές τους τιμήσουμε με την ψήφο μας, ε τότε τα θέλουμε κι εμείς και δεν θα έχουμε το δικαίωμα να γκρινιάζουμε.

Στο χέρι μας είναι αν θα επιλέξουμε καλύτερους πολιτικούς, καλύτερα κόμματα και αν θα γίνουμε καλύτεροι πολίτες.

Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: