Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ...

Αρκετοί πολίτες υψηλών κοινωνικών τάξεων λένε "ευτυχώς που ήρθαν οι ξένοι μπας και μπει κάποια τάξη στο διαλυμένο κράτος, γιατί το Ελληνικό πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε άχρηστο".

Άλλοι άνθρωποι λένε ευτυχώς που υπάρχει το Πασόκ και περνάει τα κατάλληλα μέτρα γιατί αν ήταν η ΝΔ θα είχε γίνει εμφύλιος πόλεμος με τις συντεχνίες.

Παρατηρήστε πόσο φυσιολογικά συζητούν όλοι γύρω σας για την επερχόμενη χρεοκοπία παρά τα "μέτρα" που λαμβάνονται...

Άνθρωποι αυτοκτονούν για τα οικονομικά τους, η ακρίβεια αυξάνεται, η φορολόγηση γονάτισε τα νοικοκυριά, μα ο καθένας ξεχωριστά κοιτά μην χάσει αυτά που ο ίδιος έχει, μην τον πάρει αυτόν και μόνο το κύμα της καταστροφής, όπως ακούει για άλλους γύρω του. Ο Έλληνας είναι δέσμιος της αγωνίας για το μισθό, έστω αυτόν τον κουτσουρεμένο, του άγχους για τη σύνταξη, έστω αυτή την πενιχρή κι αφήνει στους "άλλους" τα ηρωικά για επαναστάσεις, ξεσηκωμούς και ανατροπές...

Μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος που παρουσιάζουν τα θέματα αυτά τα ΜΜΕ, όπου πρόθυμοι λακέδες δημοσιογράφοι προσπαθούν σε αυτή τη δυσκολότατη συγκυρία, να παραπληροφορούν το λαό και να προκαλούν σύγχυση...

Και ότι λένε και ο χρόνος που λέγεται είναι προιόν επιστημονικής μελέτης του τι τελικά έχει γίνει πιστευτό από την κοινή γνώμη μετά από την διετή συνεχή προπαγάνδα που συντονισμένα συμμετέχουν όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Μιλάμε για την πιο επιστημονική προπαγάνδα και χειραγώγηση της κοινής γνώμης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Κάποια στιγμή κάποιος ειδικός επικοινωνιολόγος ή πολιτικός αναλυτής θα κάνει case study την προπαγάνδα που μας εφαρμόζεται και θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως πρότυπο επιτυχίας πως πετσοκόβεις κάποιον χωρίς καμία αντίσταση και το ευχαριστιέται, πως με κατάλληλες δόσεις προπαγάνδας μεταλλάσεις όπως θέλεις έναν ολόκληρο λαό .

Βάζουν πρώτα τα ΜΜΕ με τον κατάλληλο τρόπο να πείθουν τον κόσμο για αυτά που πρέπει να γίνουν και όταν πλέον το δουν στις έρευνες που κάνουν βγαίνουν και το λένε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Εθιζεται η κοινή γνώμη στον σταδιακό περιορισμό δικαιωμάτων, ελευθεριών, γνώμης, κλπ.

Ακόμα και όταν γίνεται κριτική στα μέτρα από την δημοσιογραφία αν προσέξουμε γίνεται με τέτοιο τρόπο όπου η κεντρική ιδέα είναι άδικα τα μέτρα αλλά αναγκαία. Θα πάμε μέχρι τέλος με αυτή την κυβέρνηση επειδή ελπίζουν ότι μετά την τελικά λύση που θα δοθεί στο Ελληνικό πρόβλημα και μετά την στοιχειώδη οικονομική ανάκαμψη που θα έχει επιτευχθεί θα παρουσιαστεί η σωτηρία και μόνο της χώρας ως επιτυχία.

Αυτό είναι που μένει στους πολίτες.

Με την βοήθεια των ΜΜΕ σε δύο χρόνια αυτό που θα μας παρουσιάζεται δεν θα είναι οι θυσίες που υπομένουμε, αλλά ότι τελικά σωθήκαμε.

Όσοι τουλάχιστον θάχουμε απομείνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: