Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ...

Στις 23 Ιουνίου ο Βενιζέλος δήλωσε on camera ότι τα ακίνητα είναι ήδη βεβαρημένα με φόρους, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η ΔΕΗ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισπρακτικός μηχανισμός.

Την Κυριακή προχθές ο ίδιος υπουργός, ξέχασε τι έλεγε μόλις δυο μήνες πριν και ανακοίνωσε την επιβολή έκτακτου τέλους, διετούς διάρκειας στα ακίνητα. Προσπάθησε, ανεπιτυχώς μάλιστα, να το εμφανίσει και ως δίκαιο μέτρο επειδή θα υπάρχει κλιμάκωση ανάλογα με την αντικειμενική αξία. Η τιμή θα άρχιζε από 0.5 ευρώ ανά τετραγωνικό και θα έφτανε μέχρι τα 10 ευρώ.

Σε μια επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας ο Βενιζέλος δήλωσε ότι από το τέλος θα εξαιρούνταν οι άνεργοι και οι μη ικανοί προς εργασία...Αμέσως άλλαξε γνώμη: το τέλος ισχύει για όλους! Μπήκαν μάλιστα και προσαυξήσεις στις παραπάνω τιμές.

Με τα ακίνητα θέλουνε να βγάλουνε ό, τι έχουν φάει οι ίδιοι και οι κολλητοί τους και ακόμα τρώνε.

Η ουσία που μένει όμως είναι ότι πρόκειται για ένα ακόμη δυσβάσταχτο φόρο που έρχεται για τα ελληνικά νοικοκυριά και που μάλιστα εφαρμόζεται υπό την απειλή να κοπεί το ρεύμα, ένα κοινωνικό αγαθό για τον κόσμο.

Ακόμη διευκρινίζεται ότι θα κόβεται το ρεύμα μέχρι να πληρωθεί το χαράτσι. Το επιβαλλόμενο τέλος αντιστοιχεί σε 20 (δύο τοις χιλίοις) της πραγματικής αξίας των ακινήτων. Για την αναλογικότητα του μέτρου τα νεόδμητα κτίρια επιβαρύνονται περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα και σε βάθος 25ετίας. Με μελλοντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα εκτοξευτεί το χαράτσι.

Επιπλέον αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.

Δυο χρόνια με τις μειώσεις στους μισθούς, με τις αυξήσεις φωτιά σε ΦΠΑ, με τις έκτακτες εισφορές και ακόμα γεμίζουμε ένα βαρέλι δίχως πάτο...

Αντί να φορολογήσει τα 200 χιλιάδες απούλητα νεόδμητα σπίτια ώστε να ωθήσει τους κατασκευαστές να ρίξουν τις τιμές και να σπάσει επιτέλους η φούσκα που ακόμη καλά κρατεί λόγω του μαύρου χρήματος, και να κινηθεί λίγο η αγορά οδηγεί τους τελευταίους ιδιοκτήτες να πάνε στο ενοίκιο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει όμως κανένα κυβερνητικό σαίνι απο αυτά που το σκαρφίστηκαν, είναι οτι εαν μου πάρουν εμένα ακόμη άλλα 1000 ευρώ για ένα σπίτι που ήδη έχω πληρώσει για να χτιστεί, αυτά τα 1000 θα φύγουν τώρα απο την αγορά, οπότε τα χιλια απο εμένα θα έχουν πολλαπλάσια ζημιά στη κοινωνία, γιατι η ύφεση θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Είναι βάναυσος φόρος ειδικά για τα νοικοκυριά που ακόμα αποπληρώνουν το στεγαστικό τους γιατί το σπίτι δεν τους ανήκει κατά πλήρη κυριότητα. Πιο πολύ προκαλεί η αναλγησία και η πρωτοφανής κοροϊδία. Άλλα μας λένε δημοσίως και άλλα πράττουν με τις εγκυκλίους. Σαν τους κλέφτες.

Αν δεν το έχουν αντιληφθεί, τέτοια θέματα διαρρηγνύουν τους δεσμούς της κυβέρνησης με την κοινωνία και αποτελούν μια καλή αφορμή για την ανατροπή της.

Όσο για το πόσοι θα πληρώσουν και τι θα εισπράξει το κράτος τελικά, πάλι παραθυράκια θα βρεθούν και σε πιέσεις ομάδων που τάχα δεν έχουν να πληρώσουν θα υποκύψουν οι υπεύθυνοι με παλλινωδίες, το έχουμε δει πολλές φορές το έργο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: