Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΗ...



Tα Χανιά αναδείχθηκαν σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό.


Mε βάση την ψηφοφορία που διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά ο εκδοτικός όμιλος Λυμπέρη μαζί με την Ελληνική έκδοση του Νο1 ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο το "Condι Nast Traveller", το οποίο και θεσπίζει τα βραβεία φιλοξενίας αναγνωστών που αφορούν σε τουριστικούς προορισμούς...


Σημαντικό γεγονός ειδικά για τα Χανιά, αποτελούν οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας, αφού ακόμα και αν αποχωρούν αυθημερόν και μάλιστα νωρίς το απόγευμα, οι τοπικές επιχειρήσεις επωφελούνται σε σημαντικό βαθμό.


Διέξοδος εποχική για την τοπική οικονομία αφού πολλά λεφτά αλλάζουν χέρια με πρόσχημα τον καφέ του τουρίστη, τη σαλάτα του τουρίστη, την μεταφορά του τουρίστη, την εκδρομή του τουρίστη, τα όποια ψώνια του τουρίστη, την διαμονή και ψυχαγωγία του τουρίστη.


Τον οποίο Έλληνα ή ξένο από κάθε μέρος της γης προσελκύει η όμορφη πόλη, το κλίμα και το τοπίο της υπαίθρου που προσφέρει από θάλλασες μέχρι φαράγγια.


Αν δεν υπήρχαν παράλληλα η συστηματική αισχροκέρδεια, οι κράχτες που ενοχλούν πολύ φέτος, η ανεξέλεγκτη επαιτεία, τα πολλά αυτοκίνητα παντού, το κακό οδικό δίκτυο ανεπαρκές για τις ανάγκες του τόπου και οι συνεχείς διαδηλώσεις και πορείες για κάθε λόγο κι αφορμή στο κέντρο, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα για τους ξένους επισκέπτες και τους ντόπιους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: