Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΠΡΙΤΕΣ...


Ο Πάγκαλος μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής" είπε με λίγα λόγια που όλοι ξέρουμε και λίγοι λένε, τον επίλογο ενός πολιτικού παρελθόντος, στου οποίου τη δημιουργία συνέβαλε κι ο ίδιος και με το παραπάνω μάλιστα:

"Όταν στο δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.

Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους. Μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία".

Ποιος όμως θα βρεθεί να διώξει τους πολλούς κοπρίτες από την Ελληνική ζωή; Όχι βέβαια οι νυν πολιτικοί μας!

Ο Πάγκαλος επανέλαβε πως μαζί με κάποιος φάγανε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο και έπειτα μας κάλεσε να σκεφτούμε ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτή τη φράση. Ένα εμπόδιο είναι ίσως το ποιος μιλάει, το ότι δηλαδή ο κύριος Πάγκαλος είναι βουλευτής 30 χρόνια, και σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το επιχείρημα δεν στερείται λογικής. Αν υπονοείται όμως πως τα φάγαμε όλοι οι Έλληνες εξίσου, αυτό είναι εντελώς ανακριβές.

Το ότι το παραδέχεται επίσης δεν σημαίνει τίποτα. Θα έπρεπε κι αυτός και οι όμοιοι του και των δύο κομμάτων εξουσίας να έχουν ήδη ξεκουμπιστεί, αφού αν ο διορισθείς κοπρίτης διέπραξε το αμάρτημα άπαξ και για το ψωμί του, ο άμετρος στα λόγια και τη μάσα Πάγκαλος, το έκανε κατ' επανάληψη και για το παντεσπάνι του.

Μα στο κόμμα σου πρωτίστως ρε Πάγκαλε (και μετά έμαθαν οι συνάδελφοί σας όλων των κομμάτων) δεν είσαστε που τα κάνατε πλακάκια με τους συνδικαλιστές για διορισμούς επί διορισμών χωρίς ποτέ να σκεφτείτε τη διόγκωση του δημόσιου χρέους που επιφέρατε;

Για ποιον λόγο ο πολίτης να ακούει τις εξηγήσεις σας, ενώ είναι αυτός που ακριβοπληρώνει τα λάθη σας;

Όσο για τις λέξεις αλήθεια, αντικειμενικότητα, αξιοκρατία ακούγονται μάλλον πολύ παράφωνες από το στόμα σου, μια και έχεις διορίσει ουκ ολίγους φίλους και συγγενείς. Μαζί με πολλούς άλλους που έχτισαν μακρόχρονες πολιτικές καριέρες με ρουσφέτια και διορισμούς χωρίς να δώσουν τίποτα στον τόπο πέρα από κοπρίτες να πληρώνει μηνιαίως και ν' ακούει τακτικά τα "αιτήματα τους" για περισσότερα προνόμια κι απολαβές...

Άραγε κοπρίτης γεννιέται ή γίνεται κάποιος;

Αν κοπρίτης γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, βουλιάζοντας αργά και σταθερά λόγω μονιμότητας στις ακαθαρσίες του ελληνικού δημοσίου, τότε ίσως υπάρχει ελπίδα. Με διαύγεια, αξιοκρατία και διαφάνεια, μπορεί πιθανόν να αντιστραφεί η πορεία. Το κράτος να καθαρίσει από την κόπρο και μαζί της κι όλοι οι κοπρίτες. Μαζί τα φάγανε, μαζί να καθαρίσουνε κιόλας.

Αν όμως γεννιέται; Αν ένας τέτοιος κοπρίτης δεν αλλάζει, αν θα μείνει έτσι και γίνεται χειρότερος σε όλη του τη ζωή και δεν πρόκειται να βελτιωθεί όπως δηλώνει με τόση βεβαιότητα (εκ πείρας;) ο παλαιός βουλευτής; Δεν θα έπρεπε τότε να πιέζει για άμεσες απολύσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Μαζί αναξιοκρατικά τα φάγανε, μαζικά δεν πρέπει και να απολυθούνε εδώ και τώρα οι φαύλοι;

Και τώρα ακόμη που η τρόικα πιέζει για μετατάξεις οι πιο κολλητοί τους (κι ενήμεροι σχετικά) βρήκαν νέα μηχανή βολέματος, μετατασσόμενοι σε υπηρεσίες με καλύτερους μισθούς, αφού όλα τα υπουργεία δεν ήταν ίσα στις αμοιβές (σύγκρινε τους τεχνικούς του ΥΠΕΘΑ με τα γνήσια κοπρόσκυλα της ΥΠΑ ή των τελωνείων του ΥΠΕΘΟ) για αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: