Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ...

Τα έσοδα του κράτους πέφτουν συνεχώς, η φορολογία έμμεση και άμεση θα μαδήσει και τις τελευταίες αποταμιεύσεις του μέσου πολίτη, προσπάθειες διατήρησης στρεβλών κεκτημένων, η εγκληματικότητα συγκρίνεται με τριτοκοσμικές χώρες, η (ας την πούμε) κυβέρνηση ακόμη να προβεί σε κάποια στοιχειώδη αναπτυξιακά μέτρα, οι Τούρκοι εξοπλίζονται με τρελλούς ρυθμούς και το στρατιωτικό ισοζύγιο μέρα με τη μέρα γέρνει δραματικά υπερ τους.

Η μόνη είδηση που κυριαρχεί πέρα από ταραχές συντεχνιών, συγκαλύψεις σκανδάλων προηγουμένων κυβερνήσεων, δηλώσεις κι αντεγκλίσεις μεταξύ υποψήφιων του "Καλλικράτη", είναι εαν θα μπορέσει η κυβέρνηση να βρεί την δόση δανεικών του μηνός. Κατάντησαν τη χώρα πρεζάκι που εκλιπαρεί και στήνει κώλο στη γωνία για τη δόση του.

Για να μαζέψουν εσοδα, πρεπει να κόψουν και άλλο μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, να αυξήσουν και άλλο το ΦΠΑ, τους φόρους σε ακίνητα, επιχειρήσεις, παντού.

Αυτά θα τα πάρουν μετά τις εκλογές, αφου υφαρπάξουν τη ψήφο των πολιτών. Θα βουλιάξει ο τουρισμός και τα ακίνητα. Θα κινδυνεύσει με πτώχευση η λεγόμενη μεσαία τάξη. Και πολλά ακόμη μαύρα για το μέλλον.

Που δεν φαίνεται να ενθουσιάζει κανέναν, ούτε να προσφέρει πολλές ελπίδες ακόμη και σε αισιόδοξους...

Το πιο τραγικό από όλα είναι η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αντί για ιδέες, στήριξη, διαφορετική ματιά και προτάσεις, επενδύουν πολιτικά οφέλη στην κατάρρευση του κράτους και στη διάλυση της οικονομίας, τώρα με πρόσχημα το "Μνημόνιο" που εκ του ασφαλούς μάχονται.

Δυστυχώς η χώρα πλέον κινδυνεύει σοβαρά. Όσοι έχουν μυαλό επιτέλους ας το καταλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: