Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΛΑΘΡΟ-ΕΜΠΟΡΙΟ...

Το παρα-εμπόριο με τους μετριότερους υπολογισμούς φορέων, κάνει τζιρο 20 δις τον χρόνο. Οπότε από τους φόρους και τον ΦΠΑ το Ελληνικό κράτος χάνει σίγουρα 8 - 9 δις ετησίως.

Επίσης αφού τα προϊόντα αυτά διακινούνται κατά συντριπτική πλειοψηφία απο λαθρομετανάστες, τα λεφτά που περισσεύουν και δεν αφορούν το κόστος κτήσης, απλά φεύγουν εκτός χώρας εφόσον δεν είναι σε Ελληνικά χέρια, όπου τουλάχιστον θα γυρνούσαν στην ντόπια αγορά.

Φυσικά και οι λαθρομετανάστες καταναλώνουν, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτά που καταναλώνει λόγω υποχρεώσεων ένας Έλληνας που κρατά κι επενδύει τα λεφτά εδώ. Εκτός όμως από την απώλεια χρημάτων και φόρων, το παρα-εμπόριο συμβάλλει στον μαρασμό των ντόπιων παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων που καλούνται να ανταγωνιστούν τον Πακιστανό και τον Νιγηριανό με την κουρελού, έχοντας στην πλάτη τους τόσα έξοδα, υποχρεώσεις προς το κρατος κτλ. κτλ.

Το πως γίνεται το παραεμπόριο στην βάση του είναι γνωστό σε όλους που ξέρουν να βλέπουν. Τα προϊόντα φτάνουν στο λιμάνι της Νάπολης η του Τζοια Τάουρο, πάντα σε συνεργασία με την Μαφία και απο εκεί διακινούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αφού είναι πασιφανές ότι οι Σενεγαλέζοι είναι σκλάβοι τής ιταλικής μαφίας. Τους βλέπεις χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, να πουλάνε ακριβώς τα ίδια πράγματα, δηλαδή τσάντες και γυαλιά ηλίου μαϊμού, ο ένας δίπλα στον άλλο σαν υπάλληλοι πολυκαταστήματος.

Άλλες εθνικότητες διακονούν άλλα "εμπορεύματα", με το ίδιο πάντα θράσος.

Δεν είναι εμφανές ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο;

Έτσι ακριβώς. Από Κίνα σε Ιταλία, από Ιταλία σε Ελλάδα και αφελείς αγοραστές και τα λεφτά κατευθείαν στις τσέπες των μαφιόζων. Υπήρξε και ανακοίνωση από Luis Vuitton για διασυνδέσεις με τη μαφία.

Το ζήτημα είναι ποιοι αφήνουν τα κοντέινερ να μπαίνουν εδώ, όπως επίσης ποια είναι η σχέση τους με όσους προστατεύουν το λαθρεμπόριο μπροστά στα μάτια δημοτικής αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ, κατά μήκος της Ερμού, στο σύνταγμα μπροστά στην Βουλή, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στους καθήμενους σε καφετέριες στην Γλυφάδα κι από κοντά τα ίδια συμβαίνουν σε κάθε πόλη. Τους κοιτάνε και δεν κάνουν τίποτε.

Έχουν άνωθεν οδηγίες, λένε πλαγίως οι αστυνομικοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: