Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ...

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα με την αμέριστη αρωγή των "χορηγών" τους κρατικοδίαιτων νταβατζήδων και των παρατρεχάμενων τους, μας σπρώχνουν σε δυο κόσμους μέσα στην ίδια χώρα:

Από τη μια ο κόσμος μας:

Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, υπερεργασία χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, μισθοί των 700 ευρώ για τους νέους, συντάξεις των 400 ευρώ για τους γέρους, δάνεια και κάρτες, φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,70 ευρώ, οι μισθοί που κόβονται, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, σωρεία λαθραίων εργατικών χεριών, καθημερινή κόλαση εγκληματικότητας πειναλέων, η απειλή κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού ή η πώλησή τους σε εξευτελιστική τιμή για να καλυφθούν τα υψηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες (όπου οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν από τον φαύλο κύκλο μείωση μισθών, ανεργία, μείωση αγοραστικής δύναμης), μείωση πωλήσεων, δανεισμός και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων), ζωή με πίστωση κι ατελείωτες δόσεις, δημιουργικότητα που δεν αναγνωρίζεται ούτε αμοίβεται όπως αξίζει, γενικά κυριαρχεί ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.

Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους:

Τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, επενδυτές, golden boys, πολιτικοί του τίποτα, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, εξωτικές θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, ξανθές συνοδοί και πορνοταινίες, χαριτωμένοι μόδιστροι και ένας εσμός δήθεν καλλιτέχνες και λοιποί διανοούμενοι λινάτσες, επιδοτούμενα μέγαρα μουσικής, gala και στημένες δεξιώσεις του κηφηναριού. Ένας άλλος κόσμος προκλητικής σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.

Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας. Εμείς τα δημιουργήσαμε αλλά δε μας ανήκουν, αφού δεν μένουν για πολύ στα χέρια μας, μα τα παίρνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...

Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία: "Εαν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: