Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

LIFE PARTY IS OVER 1...


Ένα βασικό επικοινωνιακό πιασάρικο επιχείρημα για την προσφυγή στο ΔΝΤ το οποίο ακούγεται όλο και συχνότερα, είναι ότι στο πάρτυ συμμετείχαμε όλοι και άρα όλοι πρέπει να πληρώσουμε.

Ας πούμε λοιπόν ότι δυνητικά καλεσμένοι στο πάρτυ ήταν 1000.

Οι 100 πήραν λεφτά από τους 900 για να μπουν μέσα και να φωνάξουν σε λίγο και τους υπόλοιπους. Οι 30 έκατσαν πρώτο τραπέζι πίστα. Οι υπόλοιποι 70 στριμώχτηκαν στο μπαρ. Κάθε λίγο κάποιος από τους 70 έβγαινε έξω και έλεγε στους 900:

- Παιδιά σε λίγο θα μπείτε, δώστε κανά φράγκο και θα τα κανονίσουμε όλα...
Με διάφορα τεχνάσματα, υποσχέσεις και απειλές οι 100 είχαν σε διαρκή αφαίμαξη τους 900.

Όταν οι 900 αγρίευαν έβαζαν έναν μέσα για ένα ποτάκι στο όρθιο, να δει τι ωραία που είναι, να το μεταφέρει στους υπόλοιπους να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα.

Τα χρόνια πέρασαν, οι 100 πέρασαν υπέροχα, οι 900 ζούσαν με την προσμονή. Οι 30 αγχώθηκαν. Ο λογαριασμός ήταν πολύ μεγάλος. Μπουκάλια, σφηνάκια, λουλούδια, παρελκόμενα.

Είπαν στους 70 να βγουν για μια ακόμη φορά έξω, να μαζέψουν λεφτά. Δεν θα μας δώσουν πάλι, άσε που μπορεί και να μας πλακώσουν, αντέτειναν.

Και τότε οι 30 μεγάλοι συνεννοήθηκαν με το μαγαζί και αποφάσισαν να στείλουν τους μπράβους, να πάρουν από τους πολλούς ότι έχουν και δεν έχουν....

Aυτό έχει ήδη γίνει με την σημερινή κατάσταση, χωρίς να ερωτηθούνε κιόλας αν συμμετέχανε όλοι στο πάρτυ τους...

Γιατί κάποιος που:

1. Δεν ζήτησε και δεν έλαβε διορισμό στο δημόσιο (ο ίδιος ή μέλος της οικογένειάς του) και γενικώς δεν έγινε οικειοθελώς μέρος του αισχρού πελατειακού μας συστήματος.

2. Δήλωνε κάθε χρόνο τα πραγματικά εισοδήματά του και πλήρωνε κανονικά τους φόρους του.
3. Δεν πήρε ποτέ μισθούς ή επιδόματα δυσανάλογα με το έργο που παρήγαγε.
4. Δεν βγήκε στην σύνταξη στα 45 ή στα 50 ή στα 55.
5. Έδινε ή έπαιρνε (ανάλογα με την περίπτωση) κανονικά απόδειξη σε κάθε του συναλλαγή.
6. Δεν πήρε επιδοτήσεις (αγρότες), επιχορηγήσεις (επιχειρηματίες) κλπ με ψευδή ή υπερτιμολογημένα στοιχεία.
7. Δεν έκανε δεύτερη και τρίτη αδήλωτη δουλειά.
8. Δεν απασχόλησε έστω προσωρινά προσωπικό χωρίς ένσημα (πχ. οικιακές βοηθούς κλπ).
9. Δεν μπλόκαρε με απεργίες, διαμαρτυρίες ή έστω μαύρισμα στην κάλπη οποιαδήποτε αλλαγή πήγε να γίνει ή οποιονδήποτε επιχείρησε να ψελλίσει (μέρος) της αλήθειας.

Πράγματι δεν συμμετείχε στο πάρτι. Και δεν πρέπει να πληρώσει μία.

Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι. Άμα τους βρείτε πείτε τους πως κερδίζουν t-shirt ή πανό που να γράφει:

ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!

Για παρηγοριά και μόνο, όταν θα κατεβαίνουν σε ανέλπιδες διαδηλώσεις και λοιπούς "αγώνες" σπρωγμένοι από συνδικαλιστές της πλάκας και οιωνεί καλεσμένους στο πάρτυ, αφού από πάνω θ' ακούγεται το:

- Σκάσε και πλήρωνε...

Θα τραβήξουν το πολύ πολύ μια μούντζα στην κοινωνία όπως την κάνανε οι καλεσμένοι του πάρτυ και θα ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους για να μαζέψουν ρευστό, να ξαναπληρώσουν τον λογαριασμό ολωνών...

Σίγουρο είναι και πάλι οι αδύναμοι θα πρέπει να θυσιαστούν, διότι τους δυνατούς δεν μπορεί κανείς να τους αγγίξει! Και δεν μπορεί να τους αγγίξει γιατί είναι εκείνοι που ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, όπως γίνεται πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: