Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΠΛΗ ΟΨΗ...


Δείχνουν κάποιους φτωχο-τσιφούτηδες να καταθέτουν γκρινιάζοντας τις πινακίδες σαράβαλων 30ετίας για να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Στοίχημα πως οι ίδιοι σε λιγότερο από μήνα που θα διαπιστώσουν πως δεν μπορούν χωρίς αμάξι θα πληρώσουν όσο - όσο να τις πάρουν πίσω...

Δεν δείχνουν ποτέ την Στέλλα, την Βίκυ, την Ελευθερία, την Ελεάνα, την Κούλα, τη Βαγγελιώ, όλες λίγο μετά τα 20 με ολοκαίνουρια κουκλίστικα αυτοκινητάκια που δεν έχουν καμιά δυσκολία να πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και βενζίνη για τις βόλτες τους και να τους περισσέψουν κι αρκετά να βάψουν μαλλιά και νύχια, να πάρουν τα ακριβότερα καλλυντικά και ρούχα (30 ευρώ ένα sexy βρακάκι και 65 ευρώ μια μαύρη φούστα που μόλις το καλύπτει, χώρια εκείνο το εφαρμοστό κορμάκι με τα strass) και να ξαμοληθούν αδέσποτες σε ολονύχτιες καθημερινές διασκεδάσεις. Πανάξια, με τον μισθό που από νωρίς. άνευ σπουδών και χωρίς ιδιαίτερο μόχθο εξασφάλισαν.

Δείχνουν 5 βρωμόγερους συχνά πυκνά να παραπονιούνται on camera για την ανεπάρκεια της σύνταξης τους και οτι τάχα δεν καλύπτει τα αναγκαία τους.
Δεν τους δείχνουν ποτέ την ώρα που καταθέτουν μεγάλο μέρος της στον πεταχτό κώλο της αραπίνας που εκ φύσεως εξάπτει φαντασιώσεις και λόγω αναδουλειάς παίρνει όποιους λάχει, με πρώτους και καλύτερους τους παραπάνω που βρήκαν λάγνα ευκαιρία τώρα..."με λίγα ευρώ και χωρίς πλαστικό".

Δείχνουν τον φτωχοντυμένο φουκαρά που περνά από την αγορά χωρίς να πάρει κρέας, που του φαίνεται ακριβό.

Δεν θα τον δείξουν παραμονή πρωτοχρονιάς από νωρίς το βράδυ ως το πρωί να παίζει 2.000 ευρώ στα ζάρια. Ούτε τις άλλες μέρες τακτικά στο καφενείο της γειτονιάς του.

Λέει τα κάλαντα όπως όπως η παρέα από ξενόφερτα γυφτάκια (κι αυτά!) μαζεύει σε χρόνο ρεκόρ μισή σακούλα παράδες και παραβλέποντας τα σκισμένα παπούτσια και ρούχα τους, τα ξοδεύουν όλα σε πυροτεχνήματα, συμβάλλοντας στα υπερ-κέρδη του αρπακολατζή που τέτοιες μέρες τα εισάγει και τα μοσχοπουλά αντάμα με χριστουγεννιάτικα μπιχλιμπίδια, έχοντας χρεία security κάθε βράδυ πολύ αργά όταν αποφασίζει να κλείσει το μαγαζί του που βρίθει κόσμο ολημερίς, για να τα μεταφέρει με ασφάλεια.

Δείχνουν τον νεαρό που στέκεται στη βιτρίνα και λέει πως δεν μπορεί να πάρει το ακριβό τζίν που κοιτά.

Άντε να τον αναγνωρίσουν το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα μέσα στο ανώνυμο και πολυάριθμο πλήθος όμοιων του, να ξοδεύει το χαρτζιλίκι σε γαρύφαλα και ξύδια στο επαρχιακό σκυλάδικο την ώρα που ο καλλιτέχνης - καχέκτυπο σκυλά της πρωτεύουσας με όνειρο ζωής "να κάνει κι αυτός κάποτε CD", παριστάνει οτι ερμηνεύει τις περυσινές "επιτυχίες" του δεύτερου και ν' αποθεώνεται στη φαντασία του από τα μεθυσμένα επαρχιωτόπουλα που τα δουλεύει ψιλό γαζί.

Δείχνουν μερικούς ξεπεσμένους άστεγους και κάποιους ακόμη χασικλήδες που από δικά τους λάθη στη ζωή κατάντησαν να τρώνε στα φιλόπτωχα συσσίτια, μα εδώ δεν μπορούν να κρύψουν και δείχνουν και πλάνα από τα τόσα ρεβεγιόν χρονιάρες μέρες, σε πολλά - πολλά μέρη, μα έλα που δεν βρίσκει κανείς ούτε καρέκλα αδειανή αν πάει λίγο καθυστερημένα. Και το μενού να αρχίζει από τα 35 ευρώ/ άτομο.

Το ίδιο και με τις χειμερινές διακοπές που άλλοι ερωτώμενοι απαντούν πως δεν σκέφτονται καν να πάνε κι άλλοι παραπονιούνται πως φέτος με 24 βαθμούς τον Δεκέμβρη δεν έχει χιόνι σε μέρη με 300 ευρώ το δωμάτιο/Σαββατοκύριακο.

Αν παρακολουθήσει κανείς τα κανάλια θα νομίσει πως εξαφανίστηκε το χρήμα από τον λαό...Ευτυχώς ο έχων πόδια και μάτια κυκλοφορεί παντού και βλέπει που πραγματικά υπάρχει και ξοδεύεται.

Κι αντίρρηση δεν σηκώνει, γιατί όλα είναι αληθινά περιστατικά, τεκταινόμενα σε μια μέρα - νύχτα και μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: