Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...


Επί σχεδόν 6 χρόνια η χώρα κυβερνάται με επικοινωνιακούς όρους. Όχι μόνο προβλήματα δεν λύθηκαν αλλά η επιδείνωση της κατάστασης της χώρας είναι εμφανής και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο αξιών και αξιοκρατίας.

Αν ερωτηθεί καλόπιστα ακόμα και ένας φανατικός ΝΔκράτης ψηφοφόρος αν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο ή να θυμηθεί κάτι θετικό από την πρωθυπουργία Καραμανλή θα δυσκολευτεί να απαντήσει.

Ξοδεύοντας χιλιάδες εργατοώρες στα τηλεπαράθυρα το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης ασχολείτο με την επικοινωνία και με απίστευτες δικαιολογίες προκειμένου να δικαιολογήσει της παραβατική συμπεριφορά στελεχών της κυβέρνησης εισάγωντας νέους όρους όπως "και η μη θέση είναι θέση" ή "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".

Τα πραγματικά προβλήματα όμως της χώρας δεν αστειεύονται...

Δεν υπάρχει κανένας οικονομικός δείκτης που να έχει παρουσιάσει βελτίωση μετά από χρόνια "ήπιας προσαρμογής".

Δεν κατάφερε να εμπεδώσει τη σταθερότητα και να δώσει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις αίσθημα σιγουριάς για το μέλλον.

Αντί να χαράξει και να εφαρμόσει αποτελεσματικές πολιτικές όπως αυτές στις οποίες εφάρμοσαν πριν αρκετούς μήνες άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνοντας και υλοποιώντας μέτρα στήριξης των οικονομιών τους,

Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι τέτοιο το μέγεθος της κοροιδίας όπου στελέχη του ιδίου κόμματος αλληλοκατηγορούνται για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε, έχοντας όμως όλοι την στήριξη του πρωθυπουργού!

Επί σειρά ετών ένας άβουλος και εν τέλει ανίκανος πρωθυπουργός χωρίς καμμιά προυπηρεσία πουθενά, εμφανιζόταν από τα παπαγαλάκια της Ρηγίλλης στα δελτία των καναλιών άλλοτε εκνευρισμένος , άλλοτε θυμωμένος, ενίοτε κουρασμένος και άλλοτε μπαρουτιασμένος...

Μία κυβέρνηση που έφτασε να στηρίζεται στις ψήφους των ανεκδιήγητων Παυλίδη και του Μανώλη.

Ο πρώτος λαμόγιο και ο δεύτερος πάντα γραφικός να καταγγέλει ετεροχρονισμένα ότι τους πίεσαν να τον αθωώσουν.

Τα χρόνια της πρωθυπουργίας Καραμανλή το κυρίαρχο ήταν η εικόνα η επικοινωνία η ανικανότητα και η τεμπελιά.

Καλοκαιριάτικα άνοιξαν τους κρουνούς του κράτους και μοιράζουν (προεκλογικά) πακέτα στήριξης της οικονομίας τα οποία χρηματοδοτούνται είτε από δανεικά είτε από τα κοινοτικά ταμεία, δημιουργώντας ατμόσφαιρα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κατηγορώντας όμως το αντίπαλο κόμμα για εκλογολογία.

Όλα αυτά καθιστούν την προσφυγή στις κάλπες άμεση αναγκαιότητα διότι όσο διαρκεί αυτή η ιδιότυπη προεκλογική περίοδος τα ελλείμματα και τα χρέη θα αυξάνονται διαρκώς αφού η κυβέρνηση για να μειώσει την οργή των ψηφοφόρων και να αποφύγει την πανωλεθρία θα προχωρεί σε εκμαυλιστικές παροχές και ρουσφέτια.

Η χώρα θέλει καινούργια αρχή, θέλει επανεκκίνηση.

Με εκλογές για μια νέα, δυναμική και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Οι ασαφείς οικουμενικές κυβερνήσεις είναι αυτές που προτιμούν από όλες οι διαπλεκόμενοι εκδότες και οι πέντε - έξι επιχειρηματικές οικογένειες που δήθεν "επιχειρούν" μεταπρατικά με το δημόσιο και σε βάρος μας όλα αυτά τα χρόνια.

Η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση, η απαλλαγή του κράτους από τον κομματισμό και η διαμόρφωση συνθηκών ισονομίας και αξιοκρατίας θα είναι το στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, μα όσο συντομότερα τόσο καλύτερα.

Το τι θα γίνει τελικά θα φανεί στον επικείμενο ανασχηματισμό που λέει πως σύντομα θα κάνει ο πρωθυπουργός. Αν είναι "μικρός" θα πάμε σύντομα σε εκλογές. Αν είναι "μεγάλος" και δραστικός οι εκλογές αναβάλλονται για τον Μάρτιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: