Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΦΟΡΟΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ...


Γεμάτα ήταν μέρα - νύχτα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ από αμέτρητους επίδοξους "νικητές" των παιχνιδιών του.

Κι όμως αυτή η μάζωξη ανεγκέφαλων που συνιστά την χειρότερη κυβερνητική ομάδα που πέρασε ποτέ από την χώρα, κατάφερε και τ' άδειασε.

Με την ανεκδιήγητη απόφαση να φορολογήσει με 10% από το πρώτο κιόλας ευρώ, τα τυχόν κέρδη των παιχτών, αυτών των ίδιων που παλαιότερα χαρακτήριζε σαν "αιμοδότες του αθλητισμού και του πολιτισμού", με διαφημίσεις που σκοπό είχαν να τους προσελκύσουν να παίζουν...

Το αμέτρητο κοινό των μανιωδών κυνηγών της τύχης, κατά το πλείστον μεροκαματιάρηδες, μίζερα υπαλληλάκια, φτωχοί μετανάστες και ξοφλημένοι της ζωής, που παρηγοριούνταν ως σήμερα να παίζουν μικροποσά στα πρακτορεία της γειτονιά τους, ελπίζοντας να "πιάσουν την καλή" μια στις τόσες, κάτι που κάποιοι λίγοι, κάποτε, έβλεπαν να γίνεται...

Διαχρονικά χαμένοι στην συντριπτική πλειονότητα τους, συνέχιζαν με πείσμα να καταθέτουν τον οβολό τους, ανακυκλώνοντας τα μικροκέρδη τους και προσβλέποντας σε μεγαλύτερα.

Τώρα καλούνται να πληρώσουν τον "φόρο ηλιθιότητας" όπως τον χαρακτήρισε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δίνοντας τους την χαριστική βολή κι επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν απώλειες εσόδων στα κρατικά ταμεία αντί για αύξηση, θέτοντας σε κίνδυνο τα οικονομικά αρκετών κρατικοδίαιτων οργανισμών κι εταιρειών.

Παίζει ο άλλος 10 ευρώ, κερδίζει 2 ευρώ εντέλει και καλείται να πληρώσει φόρο 20 λεπτά, παραβλέποντας τα 8 που έχασε στην πραγματικότητα, αφού η χασούρα δεν φοροαπαλάσσεται...

Με απεργία και μποϋκοτάζ απαντούν οι πράκτορες, που θεωρούν πως το μέτρο τους πλήτει μαζί με τους παίχτες - πελάτες τους και συνάμα ολόκληρο το οικοδόμημα του κρατικού τζόγου.

Θεωρούν ακόμη πως αυτή η απόφαση της κυβέρνησης θα στρέψει τους παίχτες, όσους έχουν τα προσόντα τουλάχιστον, στα αφορολόγητα παιχνίδια που προσφέρονται online από πολλές ξένες εταιρείες μέσω Internet, χωρίς κανένα όφελος από κει για το Ελληνικό δημόσιο.

Έτσι με μια μόνο ηλίθια απόφαση εν μέσω καλοκαιριού, κατάφερε πάλι η κυβέρνηση να πλήξει τους πολίτες, τα πολλά για μικρή χώρα κρατικά παιχνίδια και λαχεία, τις εισπράξεις και το εισόδημα των πρακτόρων που αντιδρούν, και με προσδοκία κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων που θα μπούνε στα κρατικά ταμεία, θα χαθούνε μακροχρόνια δισεκατομμύρια (σύμφωνα με την ομοσπονδία τους) στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: