Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΓΕΛΑΔΑ...


Ένας αγρότης είχε τρεις γιούς και μαζί βόσκανε αγελάδες...

Όταν ο γέρος πέθανε, άφησε διαθήκη που όριζε πως η μόνη περιουσία του, το κοπάδι με τις αγελάδες, έπρεπε να μοιραστεί στα τρία, μα όχι σε ίσα μέρη αλλά:

Ο μεγαλύτερος γιός του θάπαιρνε τα μισά ζώα, ο δεύτερος γιός το ένα τέταρτο και ο τρίτος και μικρότερος μόνο το ένα έκτο. Έθεσε δε όρο να μοιράσουν το κοπάδι χωρίς να σφάξουν καμμιά αγελάδα...

Υπήρχε ένα πρόβλημα: Οι αγελάδες ήταν 11 όλες κι όλες και δεν μπορούσαν να διαιρεθούνε δια δυο, τέσσερα κι έξι χωρίς να περισεύει καμμιά...Μπέρδεμα!

Ο εκτελεστής της διαθήκης του αγρότη ξαφνικά είχε μια ιδέα: Να δανειστεί μια βοηθητική αγελάδα από την φαντασία του, που θα την πρόσθετε στις υπόλοιπες και θα μοίραζε 12 συνολικά...

Έτσι τώρα οι μισές θα ήταν 6, το ένα τρίτο του κοπαδιού θα ήταν 3 (6+3=9) και το ένα έκτο θα ήταν 2 (9+2=11). Έτσι μοιράστηκαν οι 11 υπαρκτές αγελάδες στους γιούς που δεν παραπονέθηκε κανείς τους κι επέστρεψε η φανταστική αγελάδα στη θέση της αφού επιτέλεσε τον σκοπό της!

Αυτό για όποτε χρειαστείτε βοήθεια από την άλλη σας πλευρά, αυτήν που δεν ξέρετε πως έχετε...

Μα είναι εκεί κι αν μπορέσετε ν' ανοίξετε την πόρτα επικοινωνίας μαζί της, θα μπορείτε να κινηθείτε νοητικά στη νοηματική διάσταση της και να πάρετε βοήθεια και λύσεις τη στιγμή που φαίνονται να τελειώνουν στον κόσμο της φυσικής διάστασης και της λογικής.
Έτσι δεν είναι Παναγή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: