Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ INTERNET...


Μεγάλος όγκος πληροφοριών διακινείται καθημερινά μέσω Internet, αρκετές δε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω αυτού, χωρίς να παρουσιάζονται στ' άλλα μέσα επικοινωνίας, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Η σχεδόν κατακόρυφη άνοδος του συγκεκριμένου μέσου, δεν έχει γίνει δυστυχώς ακόμα κατανοητή από μεγάλη μερίδα πολιτών.

Σίγουρα εάν γνώριζαν ότι τα κείμενα ή τις δραστηριότητές τους θα μπορούσαν να τις διαβάσουν ή να τις παρακολουθούν πολλές χιλιάδες αναγνώστες σε 24ωρη βάση μέρα - νύχτα, όταν η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα δεν ξεπερνάει στην καλύτερη περίπτωση τις εικοσιπέντε χιλιάδες φύλλα, θα είχαν καταφύγει σε ταχύρυθμη εκμάθηση της διαδικτυακής γλώσσας.

Το μέσον δεν αγγίζουν κυρίως άνθρωποι άνω των πενήντα ετών, επειδή αγνοούν ότι για να το μάθουν δεν θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος, από εκείνον που ξοδεύουν για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το καινούριο κινητό τους τηλέφωνο...

Το μέσον εξαντλούν οι νεώτεροι ηλικιακά, κυρίως δε οι πιτσιρικάδες οι οποίοι μπαίνοντας σε ένα σπίτι, αντιλαμβάνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου εάν οι άνθρωποι του χώρου είναι "δικοί" τους ή άσχετοι!..

Ναι έτσι όπως το ακούτε γιατί η σύγχρονη τεχνολογία φέρνοντας κοντά τους δικούς της ανθρώπους απομονώνει συχνά τους υπόλοιπους.

Αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι αποτελεί και τον πονοκέφαλο των κατασκευαστών και διαχειριστών του διαδικτύου, οι οποίοι έχοντας αντιληφθεί την Αχίλλειο πτέρνα του συστήματος, είναι έτοιμοι να το υπεραπλουστεύσουν στο άμεσο μέλλον απομακρύνοντας "ποντίκια" και πληκτρολόγια για όσους δυσκολεύονται να τα χρησιμοποιούν.

Με μία οθόνη σε σχήμα Α4 που διπλώνει όπως μία σελίδα εφημερίδας, οι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι θα μπορούν στο μέλλον, αγγίζοντας γράμματα ή σχήματα να διαβάζουν να βλέπουν και να ακούν...
Σαν μέρος πια της υπόλοιπης οικιακής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας...

Κάτι που θα πολλαπλασιάσει αυτομάτως το κοινό όσων είναι ικανοί να χρησιμοποιούν το Intenret για τα σχέδια τους, φέρνοντας τους σε επαφή με πολλούς ανθρώπους οι οποίοι μέχρι σήμερα ως ηλεκτρονικά αγράμματοι ή αναλφάβητοι, αν και αντιλαμβάνονται τη δύναμη του μέσου λόγω ενστίκτου, ωστόσω αδυνατούν να το παρακολουθήσουν και ως εκ τούτου να το εκμεταλλευτούν...

Γιατί είναι το μόνο μέσο που έχει αμφίδρομη επικοινωνία και δεν αρκείται σε παθητικούς δέκτες πληροφοριών μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: