Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΜΜΑΤΑ - ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ...


Έκανε δηλώσεις ο Τατούλης μετά την διαγραφή του, που αναζωπύρωσαν για άλλη μια φορά στα ΜΜΕ το θέμα των πρόωρων εκλογών λόγω των ασταθών 150 βουλευτών, πότε θα... αν γίνουν, αν με νέο και μεγάλο τρίτο κόμμα και δη "το κόμμα των επιχειρηματιών"...

Καλώς ή κακώς τα δύο μεγάλα μας κόμματα εξουσίας είναι εδραιωμένα. Βοηθούντος βεβαίως και του εκλογικού συστήματος, το οποίο κάθε ένα από τα δύο, όταν το τροποποιεί έχει κατά νου και την προστασία του άλλου.

Σίγουρα, αν καθιερωνόταν η απλή αναλογική, και τα δύο κόμματα θα έπαυαν να έχουν την σημερινή τους μορφή και ισχύ. Αλλα με τη μανία που χαρακτηριστικά έχουμε εμείς οι Έλληνες να στήνουμε ο καθένας το δικό του μαγαζάκι, το δικό του σωματείο, τη δική του εφημερίδα, τη δική του δουλειά, το δικό του κόμμα, η κονιορτοποίηση των πολιτικών δυνάμεων θα ήταν τέτοια που θα οδηγούσε σε ένα γενικό μπάχαλο.

Τρίτο κόμμα εξουσίας, έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα τουλάχιστον, δεν χωρεί στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Αν οι σοβαροί επιχειρηματίες ήθελαν και μπορούσαν να κάνουν κόμμα, δεν θα απέβλεπαν σε μια μικρή συντεχνιακού χαρακτήρα εκπροσώπηση τους στο κοινοβούλιο. Θα ήθελαν να κυβερνήσουν. Πράγμα που θα προϋπέθετε να καταφέρουν πρώτα να διαλύσουν τα δύο μεγάλα κόμματα σε τέτοιο βαθμό ώστε ούτε καν συνεργαζόμενα να μην μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη κυβέρνηση.

Άλλωστε οι ισχυροί επιχειρηματίες, έχουν τον τρόπο τους να εξουσιάζουν πολιτικούς.

Δεν χρειάζεται να βγουν οι ίδιοι αυτοπροσώπως στα μπαλκόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: