Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ...


Tα ΜΜΕ στην Ελλάδα ακολουθούν μια περίεργη στρατηγική, μοναδική από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ενώ συνεχώς αμφισβητούν το πολιτικό κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της εκλογής του κι αφού πρώτα το βοήθησαν σημαντικά να πάρει την εξουσία, δεν προτείνουν κάτι καινούργιο σαν λύση, όπως πχ είχε γίνει στην Ιταλία.

Κάθε σημαντικό πολιτικό ζήτημα που βγαίνει στο προσκήνιο καταλήγει να εξελίσσεται σε μια ακόμα σύγκρουση της διαπλοκής μεταξύ των 5 - 6 εμπλεκομένων - θιγμένων από τη μια και κυβέρνησης - διαπλεκομένων από την άλλη.

Ευκαιρία για ξεκαθάρισμα και κυριαρχία...

Φαίνεται ότι ο βασικός σκοπός είναι η δική τους μακροημέρευση μέσω των όποιων πολιτικών προσώπων που ελέγχουν αμέσως ή εμμέσως οι ιδιοκτήτες τους, στο πολιτικό σύστημα, πράγμα όμως που λειτουργεί εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Που δεν νοιάζεται κανείς τους για δαύτο, ούτε το περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς του..

Όμως και να ήθελαν να προτείνουν κάτι άλλο, γνωρίζουν ότι δύσκολα θα γίνονταν αποδεκτό από την κοινωνία επειδή η κοινωνία μας έχει συνδέσει από πολύ καιρό τώρα τα ΜΜΕ με τη διαπλοκή.

Και αντιμετωπίζει με πλήρη απαξίωση εκείνους που διαγκωνίζονται στα τηλεοπαράθυρα για το ποιος προσκύνησε περισσότερο τον υψηλό προστάτη και καθοδηγητή του.

Αλλά μαζί με τους πολιτικούς θα επιφυλάσσει την ίδια απαξιωτική αντιμετώπιση και για όσους φορείς υποτίθεται της ενημέρωσης επιχειρούν, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη δύναμητης τηλεόρασης, να κρατήσουν την προσοχή της κοινής γνώμης μόνο σε αυτό το επίπεδο.

Όποιος πεινά δεν έχει την πολυτέλεια ν' ασχολείται με καμώματα αλλονών, κοιτάζει τη δική του επιβίωση.

Μέσω της συνεχούς φθοράς του συστήματος, επιχειρείται να ελεγχθεί και να "καθοδηγηθεί" ο πολιτικός κόσμος κατά τα συμφέροντα τους που δεν σταματούν στα media, έτσι καταλήγουμε σε ολιγοπώλια κι αθέμιτο πλουτισμό των 5 - 6 "εθνικών νταβατζήδων", που τους κάνει ολοένα ισχυρότερους...

Στήριγμα τους τα εκατομμύρια θεατές που καταναλώνουν άβουλα ότι δουν στις οθόνες...

Η δύναμη τους είναι μία: Η εκούσια καταβρόχθιση του θεάματος, συνήθως ευτελούς και άχρηστου, που προσφέρουν σε 24ωρη βάση. Κλείστε τους για να καταδικαστούν στην ανυπαρξία, πάραυτα...

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΑΣΗ ΚΙ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ...

Εάν όμως οι "νταβατζήδες" έγιναν έτσι επειδή σας ψυχαγωγούν, σας ενημερώνουν και σας διασκεδάζουν, έ κάπου φταίτε κι εσείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: