Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΙΕΣ VΙ...


Ενώ παγκοσμίως όλοι οι τραπεζίτες καταφεύγουν στη μείωση των επιτοκίων για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά, τα υπερχρεωμένα σε δάνεια και κάρτες ελληνικά νοικοκυριά ενημερώνονται τις τελευταίες ημέρες ότι τα ήδη απαραδέκτως τοκογλυφικά επιτόκια τους"αναπροσαρμόζοντα" λόγω της κρίσης.

Πολύ απλά αυξάνονται κατά μια ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα. Και όχι μόνο για τα νοικοκυριά. Αλλά και οι επιχειρήσεις, τις οποίες υποτίθεται ότι επιδιώκει να τονώσει με τα μέτρα της η κυβέρνηση.

Το κράτος διαθέτει 28 δις ευρώ των φορολογούμενων πολιτών για να στηρίξει τις τράπεζες, ώστε να μην παγώσει πλήρως η αγορά και νεκρώσει η πραγματική οικονομία. Και οι τραπεζίτες παίρνουν τα λεφτά των φορολογουμένων, αυτά που δεν θα δοθούν για την καλύτερη παιδεία, την υγεία, τις δημόσιες επενδύσεις, αλλά όμως ταυτοχρόνως σφίγγουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά στους πολίτες.

Δηλαδή στους ευεργέτες τους. Που ακούνε από τις τράπεζες ότι "δάνεια τέλος"...

Πού θα πάει λοιπόν η μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τι τα κάνουν τα δισεκατομμύρια του κράτους;
Για την ώρα προβάλλουν οτι προέχει η θωράκιση του συστήματος.

Αφού είναι βέβαιο πως θα δωθούν στις τράπεζες τα 28 δις που κόβονται από εκεί που πονάει ο τόπος και οι άνθρωποι του, να εξασφαλιστεί όμως με αποτελεσματικούς ελέγχους, ότι πάνε πράγματι στο σκοπό για τον οποίο δίνονται...

Για να κινηθεί δηλαδή η πραγματική οικονομία, αν βοηθηθούν τα νοικοκυριά και όχι μόνο για να μη μειωθούν τα κέρδη των τραπεζών, με τα πιο ληστρικά επιτόκια χορηγήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: