Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ...


Στεγνή από καύσιμα, βρήκε η σημερινή ημέρα την αγορά, καθώς οι Τελωνειακοί υπάλληλοι συνεχίζουν την απεργία τους, χωρίς να αναλογίζονται το κοινωνικό κόστος που προκαλούν...

Βέβαια θα σας προκαλεί εντύπωση, πως είναι δυνατόν να άδειασαν όλα τα πρατήρια μέσα σε τρεις ημέρες, από την απεργία ενός κλάδου ο οποίος φαινομενικά βρίσκεται μακριά από τα τελευταία στάδια διακίνησης καυσίμων...

Και όμως, αυτοί οι υπάλληλοι, βρίσκονται πίσω από κάθε βυτιοφόρο που εξέρχεται από τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων, για να ανεφοδιάσει τα πρατήρια. Τελωνειακός έλεγχος δεν πραγματοποιείται μόνο κατά την εισαγωγή του αργού πετρελαίου στα διυλιστήρια, όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος.

Έλεγχος γίνεται σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων...

Στην περίπτωση της Κρήτης, δύο τελωνειακοί υπάλληλοι ανά βάρδια, ένας στον Άγιο Ονούφριο Χανίων και ένας στα Λινοπεράματα Ηρακλείου, ελέγχουν το σύνολο των βυτιοφόρων που φεύγουν από τις εγκαταστάσεις για τα πρατήρια του νησιού.

Εξαιτίας της απεργίας τους, κανένα βυτιοφόρο δεν μπορεί από την περασμένη Κυριακή να κινηθεί.

Έτσι εξηγούνται και οι άμεσες συνέπειες της κινητοποίησης του κλάδου στην αγορά καυσίμων.

Για έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών κάποιος σκέφτηκε ένα νέο σήμα, μια απαραίτητη πινακίδα που καλό θα ήταν να προστεθεί στην είσοδο κάθε βενζινάδικου και θα ενημερώνει για την ύπαρξη ή όχι καυσίμων:




Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται κι εν είδη συναγερμού όταν οι τιμές περάσουν ένα ανεκτό όριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: