Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ...


Κάθε μέρα σχεδόν κι ένα καινούριο σκάνδαλο προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα.

Στόχος σε όλα είναι ο πλουτισμός κάποιων παράσιτων, που με κάποιο τρόπο άμεσο ή έμμεσο έχουν πρόσβαση στην εξουσία και το κόμμα που την ασκεί σήμερα.


Κοινό χαρακτηριστικό των συμμετεχόντων: Όλοι είναι πρώην ανεπάγγελτοι και τωρινοί επαγγελματίες της πολιτικής που θεωρούν πως κάνουν μεγάλη χάρη στο πόπολο που ασχολούνται με την διακυβέρνηση του.

Επειδή κάποιες από τις 5 - 6 τρανές οικογένειες που κυβερνούν τον τόπο τους επέτρεψαν να τους γλύψουν (δείτε το παρελθόν τους, ΟΛΟΙ απο κει ξεκίνησαν) νόμισαν πως κι αυτοί ανήκουν σε ανώτερη ράτσα ισάξια με τ' αφεντικά τους και δικαιούνται αυτοβούλως να διάγουν παρόμοιο βίο με κότερα, ακριβά εστιατόρια, μπουζούκια, πούρα, σπίτια, προκλητικά εξοχικά, off shore "επενδύσεις", σουλάτσα σε Κολωνάκια και Μυκόνους κλπ life style ασωτιές.

Ακόμη θεωρούν δικαίωμα τους να βολεύουν με δημόσιο χρήμα φίλους, γνωστούς, κολλητούς, κουμπάρους, λαμόγια και παπαδοκαλογέρους σε βάρος του πόπολου που άβουλα μόνο πληρώνει το λογαριασμό στο τέλος.

Πόπολο που το επίπεδο και η ποιότητα ζωής του συνεχώς πέφτει, δημιουργώντας αγεφύρωτο λίαν συντόμως χάσμα με τους παραπάνω ρουσφετοβολεμένους, που αδυνατούν ήδη να καταλάβουν τι σημαίνει σύνταξη 350 ευρώ, ανεργία σε νέους ανθρώπους με προσόντα, εγκλωβισμένοι συνταξιοδοτικά πενηνταπεντάρηδες που αδυνατούν να βρουν δουλειά να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια τους, έλλειψη ασφάλειας σε συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, τριτοκοσμικά γκέτο με χιλιάδες αχρείαστους αλλοδαπούς εργάτες, έλλειψη περίθαλψης με ράντζα και φακελάκια, καταπνιγμένα όνειρα λόγω φτώχειας, θηλιά δανείων, κλπ ζητήματα που γεμίζουν την καθημερινότητα των μη βολεμένων ή προνομιούχων...

Που ασχολούμενοι με δαύτα ολημερίς και αναπαυόμενοι αποχαυνωμένοι με τη μπάλα στην TV, έχουν ξεχάσει ή αγνοούν εντελώς πως έχουν τη δύναμη να τους στείλουν από κεί που ήρθανε μεμιάς.

Αρκεί να ψηφίσουν μια φορά σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα ύστερα από ώριμη σκέψη κι όχι όπως τους καθοδηγούν εντέχνως τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των ίδιων αφεντικών, άλλη παρασιτική μορφή σύγχρονης ζωής, που τους έχει κάνει star το ίδιο το άβουλο πόπολο και το ελέγχουν με φόβο και υστερία.

Και δεν έχω καμιά αυταπάτη όταν μαντεύω σωστά την απάντηση στο ερώτημα:

Θα ξυπνήσει (και θα ψηφίσει) ποτέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: