Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...


Έχει την τύχη και την ατυχία να ζει στην επικράτεια της χώρας που λέγεται Ελλάδα.

Τύχη επειδή ζει σε ευλογημένο τόπο με άπλετο φως, ήλιο, απέραντη θάλασσα, εύκρατες κλιματικές συνθήκες, έδαφος που μπορεί να καλλιεργηθεί και να προσφέρει ότι του χρειάζεται να ζήσει αρμονικά με το περιβάλλον του, παράδοση, πολιτισμό κι ιστορία αιώνων, ανθρώπους που αν τους αφήσουν μπορούν και μεγαλουργούν...

Ατυχία επειδή άφησε αυτόν τον καταπληκτικό τόπο να τον κουμαντάρουν φελλοί και να κυριαρχήσουν προσωρινά έως και σήμερα, κατεδαφίζοντας, μπλοκάροντας και κρύβοντας τα παραπάνω πλεονεκτήματα του τόπου και των ανθρώπων...

Ο κάτοικος που ζει μεν στην ίδια επικράτεια, μα σε μια παράλληλη Ελλάδα. Αυτήν της δημιουργίας, της προόδου, της αισιοδοξίας, της επαγγελματικής και προσωπικής προσπάθειας κι επιτυχίας.
Που διψά για γνώση που κάνει την διαφορά και την αναζητά σε κάθε ευκαιρία...

Έχει όραμα και πλάνα που τολμά να τα πραγματοποιήσει και να τα ζήσει. Δεν τον αφορούν οι φελλοί, η ανεπάρκεια κι ελαφρότητα τους, η κακομοιριά και η μιζέρια που κουβαλούν και θέλουν να του τα μεταδώσουν, επιδιώκοντας να του γκρεμίσουν το όνειρο.

Αντιστέκεται κι αγωνίζεται. Όχι όπως εννοούν τον αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα κάποιοι εγκάθετοι συνδικαλιστές, μα για τις δικές του προτεραιότητες, ανάγκες, επιδιώξεις, συμφέροντα.

Αυτή είναι η δική του ζωή, παίρνει την ευθύνη της, δεν τους τη χαρίζει...

Τώρα ο κάτοικος της παράλληλης Ελλάδας βρίσκει ότι τον αφορά στην ομώνυμη τακτική εκπομπή της "Acanthus Productions".

Προσεχώς...τηλεοπτικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: