Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΑΓ - ΕΛΛΑΣ...


Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της η Ελλάδα αλλάζει το δόγμα της χώρας από καθαρά αμυντικό σε αμυντικό - αποτρεπτικό με μελλοντικό στόχο να γίνει πλήρως αποτρεπτικό.

Εξαιτίας της αδιαλλαξίας, επιθετικότητας κι επεκτατικής πολιτικής των γειτόνων που κακή τη μοίρα έτυχε να συνορεύει η χώρα...

Αποτρεπτικό δόγμα σημαίνει να υπάρχουν σε ετοιμότητα "αποτρεπτικές" ένοπλες δυνάμεις (κι όχι το σημερινό τσίρκο αργόσχολων καραβανάδων με θεατές τους αστράτευτους) και παράλληλα ισχυρή διπλωματική θέση, ώστε να αποτρέπεται όποιος εκ των παραπάνω σκεφτεί ή επιχειρήσει κάποια επιθετική κίνηση.

Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να προσαρμοστούν οι ένοπλες δυνάμεις και τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν, με την αγορά και νέων εξοπλισμών με μεγάλο κόστος για τα επόμενα χρόνια...Θα απαιτηθούν πρόσθετα μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, νέα ελικόπτερα, άρματα μάχης κι ενίσχυση του στόλου με πλοία με αρκετή δύναμη πυρός (φρεγάτες σήμερα).

Με συνολικό προβλεπόμενο μα όχι οριστικό κόστος περί τα 12 δις ευρώ για οπλικά συστήματα ξηράς - θάλασσας - αέρος κι άλλα ακόμη δις στη συνέχεια για τα πυρομαχικά αυτών.
Βαρύ το κόστος της ανεξαρτησίας κι εθνικής υπερηφάνειας στην γειτονιά των Βαλκανίων...

Οι ανά τον κόσμο έμποροι όπλων ετοιμάζονται για χρυσές δουλειές τα επόμενα χρόνια και τρίβουν ήδη τα χέρια τους όταν ακούνε "Ελλάς" που για αυτούς γίνεται στη μετάφραση κάτι σαν "αγ - ελλάς" που θα σπεύσουν πρόθυμα να αρμέξουν οικονομικά παρέχοντας τα προϊόντα και τις hi - tech υπηρεσίες τους.

Στα χαρτιά τους η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση διεθνώς στον πίνακα των χωρών με τις μεγαλύτερες εξοπλιστικές δαπάνες.
Εξ ου και σπεύδουν φίλοι και σύμμαχοι να κερδίσουν μέρος από την μεγάλη αυτή πίτα, που φτάνει να ικανοποιήσει πολλούς στην Δύση μα πρόσφατα κι από την Ανατολή.

Τώρα στην ικανότητα του Πρωθυπουργού είναι να επωφεληθεί με κάθε τρόπο από το ενδιαφέρον που δείχνουν ακόμη κι οι ηγέτες των χωρών προέλευσης των εμπόρων όπλων και να τους χρησιμοποιήσει για την προώθηση των Ελληνικών θεμάτων, θέτοντας τους το αδίστακτα μάλιστα αφού θ' αποζημιωθούν πλουσιοπάροχα οι οικονομίες των κρατών τους...

Η απορία είναι αν τα καταφέρει ο συγκεκριμένος τωρινός...

Μπορεί να το κάνει ή χρειάζεται άλλος πιο καπάτσος και τολμηρός που δεν υπάρχει ΑΚΟΜΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: