Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

1.000.000 ΚΟΠΡΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...


Κάποιοι κάθισαν και μέτρησαν τους "εργαζόμενους" στον δημόσιο τομέα και τους έβγαλαν πως είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 1.000.000.
Αναλογεί ένας ανά 10 Έλληνες δηλαδή, μέχρι τώρα. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στον τύπο στοιχεία και νούμερα...

Πολλοί περισσότεροι από όσοι δουλεύουν για κράτη με πολλαπλάσιο πληθυσμό της Ελλάδας, κράτη που παρέχουν και ουσιαστικές υπηρεσίες στο πολίτη, αντί να τον ταλαιπωρούν με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και υπεκφυγές.

Κι αναρρωτιέται ο σώφρων πολίτης: Που είναι κρυμμένοι όλοι αυτοί οι κόπροι, αφού σε κάθε επαφή του με τις δημόσιες υπηρεσίες, διαπιστώνει πως υπάρχει έλλειψη από ειδικευμένο προσωπικό, εξ ου και οι καθυστερήσεις στις διεκπαιρεώσεις υποθέσεων.

Και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές τους ζητούν συνέχεια νέες προσλήψεις για τους τπαραπάνω λόγους, για κάποιους τομείς έχουν και δίκιο, μα η απορία δεν παύει να υπάρχει...

Σε ποιές υπηρεσίες απασχολούνται όλοι αυτοί, ικανός αριθμός να επανδρώσει κατακτητική στρατιά ολόκληρη, ποιά τα καθήκοντα τους και τα απαιτούμενα προσόντα τους, να μην πούμε για τον τρόπο επιλογής και διορισμού τους και προπαντός ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στους υπόλοιπους που με τους φόρους τους πληρώνονται και ζούν.

Καιρός δεν είναι να γίνει ένα γενικό ξεκαθάρισμα του δημόσιου τομέα, να αναδιαρθρωθούν προς το αποτελεσματικότερο οι υπηρεσίες, να γίνουν ευέλικτες και ταχείς, ή θα στενοχωρήσουμε τους βουλευτές που με δικά τους "χαρτιά" βολεύτηκαν οι κόπροι;

Στον διάολο επιτέλους το πολιτικό κόστος που επικαλούνται, να απολυθούν άμεσα όσοι περισεύουν ...

Να βγούν να χοροπηδούνε στο δρόμο οι άχρηστοι υπεράριθμοι, μπροστά στον φόβο να καταποντιστούν λόγω προσόντων σε αναζήτηση εργασίας αλλού, να δούμε και ποιοί είναι οι εκλεκτοί του κάθε βουλευτή χωριστά, που θα σπεύσει πρόθυμα να τους υποστηρίξει και τι ευθύνες φέρει αυτός για την υπερχρέωση του κράτους.

Αν θέλει να φανεί συνεπής στις υποσχέσεις του για βόλεμα τους, ας τους φορτωθεί αυτός πληρώνοντας τους με τη προσωπική του περιουσία, μόνο αυτός εξάλλου επωφελήθηκε από τις όποιες "υπηρεσίες" μπόρεσαν και του πρόσφεραν.

Την μέρα των εκλογών κυριώς...

Εγώ δεν είδα βελτίωση στη ζωή μου ή στα κοινά από τον διορισμό τους, γιατί να πληρώνω τα παράσιτα; Γιατί ν' ανησυχώ τι θα απογίνουνε, τι θα αλλάξει για μένα ο παραμερισμός τους;
Στο κάτω κάτω μόνο καλό θα φέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: