Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

ΙΕΡΕΣ ΕΚΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ...


Σήμερα φαίνεται να τελειώνει ο περί διαδοχής ιερός πόλεμος.
Και το απόγευμα, αν όλα γίνουν «κατ' ευχήν», πιθανόν να έχουμε "Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος". Ωστόσο το τι διαμείβεται στο παρασκήνια, δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Οι υποψήφιοι για το θρόνο, δημόσια προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι προωθούν την υποψηφιότητά τους, με καθαρά πολιτικές τακτικές και στρατηγικές.

Με συνεχείς, δηλαδή, επαφές, συμπόσια, και συναντήσεις, παρεμβάσεις ακόμη και πολιτικών, κυρίως βουλευτών της περιφέρειας των υποψηφίων, παζάρια για το δεύτερο ή τον τρίτο γύρο αν χρειαστεί αλλά και επαφές μεταξύ των υποψηφίων για να μη χαθεί ο έλεγχος και σκανδαλιστούν οι πιστοί, υποσχέσεις για αποκατάσταση αδικιών, εκλογή νέων μητροπολιτών, οικονομικές ενισχύσεις για έργα σε συγκεκριμένες Μητροπόλεις, αλλά και εκβιασμούς!
Ένα από τα «θεάρεστα» έργα τους είναι ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν ηλικιωμένους «Άγιους», με προβλήματα υγείας, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Κι εδώ οι αναποφάσιστοι που θα πιεσθούν αγρίως, θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Στην προσπάθειά τους να εκλεγούν, ορισμένοι από τους υποψήφιους επικαλούνται τον δήθεν μεγάλο αριθμό υποστηρικτών» που διαθέτουν.


Έτσι ελπίζουν να επηρεάσουν την ψήφο των αναποφάσιστων «Αγίων», που υπολογίζονται περίπου σε δέκα, ενώ άλλοι προσεγγίζουν τους «Χριστοδουλικούς» με αναφορές στο έργο του προηγουμένου Αρχιεπισκόπου.

Έτσι τα πάντα θεωρούνται ρευστά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια να μην αποχωρήσει κανένας υποψήφιος, ώστε η εκλογή να κριθεί στο τέλος με σχετική πλειοψηφία.
Αυτές τις μέρες η Ιεραρχία θυμίζει όπως λέγεται κινούμενη άμμο, με συνεχείς προσπάθειες για μετατοπίσεις εκλεκτόρων και με πολιτικές μάλιστα παρενέργειες.

Μήπως και γ' αυτές τις εκλογές καλό θα ήταν να μιλούσε και το "χριστεπώνυμο πλήθος";
Δηλαδή να εκλέγεται ο προκαθήμενος από όλη την "Εκκλησία" του στο σύνολο της, ρασοφόρους και λαϊκούς.

Αφού για τους "πιστούς χριστιανούς" δεν γίνονται όλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: