Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Η ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ...


Το ένα σκάνδαλο θα παλιώνει και θα ξεφτίζει και πριν συνέλθει ο κόσμος άλλο θα εμφανίζεται.

Εν αρχή αυτό με τα ομόλογα, από τα ομόλογα στα σιχαμένα Ζαχοπουλικά, από αυτά στα ενδο - δημοσιογραφικά αλληλοκαρφώματα και τώρα πάνε να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων με τις "μίζες της Siemens".
Όλο και προοδεύει το τηλεοπτικό τοπίο που τροφοδοτείται συνεχώς από το πολιτικό.

Κοίτα την τηλεόραση, μου έλεγε χθες ένας σοβαρός άνθρωπος και δες ποιοι είναι σήμερα εκείνοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα.
Εννοούσε φυσικά αυτές τις φάτσες που βλέπετε να δίνουν διάφορα κακόγουστα ρεσιτάλ υποκρισίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα.
- Φταίω εγώ για αυτό; του λέω, που δε βλέπω καν τηλεόραση πέρα από ταινίες ή ντοκυμαντέρ όταν βρέχει και δεν πάω πουθενά;
- Όλοι φταίμε, αφού εμείς τους δίνουμε δύναμη να μας καβαλικεύουν, επέμενε αυτό;. Εμείς τους θρέφουμε με τις σάρκες μας, το μυαλό μας και τα λεφτά μας.

Εδώ που τα λέμε, αν μετρήσουμε το ειδικό βάρος κάποιων από αυτούς, θα διαπιστώσουμε την απίστευτη ελαφρότητα των λεγομένων και των περιγραφών τους. Γιατί όμως, πριν ακούστε τον οποιονδήποτε από αυτούς, πριν τον βάλετε στο σαλόνι του σπιτιού σας, φιλοδωρώντας τον με υψηλή θεαματικότητα να μη μετράτε πρώτα το ειδικό του βάρος;
Πόσο άραγε αξίζει η γνώμη του, να την λάβω υπόψη μου;

Όχι που φτάσατε στο εξευτελιστικό σημείο, αυτό τον καιρό, να κρέμεστε από τα χείλη ακόμη και «δημοσιογράφων» που σιτίζονται από διάφορες πορνοφυλλάδες της πρωτεύουσας, για να μας διδάξουν τάχα ήθος και αντικειμενικότητα...

Οι περισσότεροι καθημερινή βιοπάλη και φτώχια, χρέη να τρέχουν, αγώνας για επιβίωση. Και ακούτε με κουτσομπολίστικη περιέργεια και ενδιαφέρον όλα αυτά για τα εκατομμύρια του ενός και του άλλου καλοπερασάκια λουλούκου, μένοντας καθηλωμένοι στις οθόνες σας.

Και σίγουρα πολλοί σώφρονες κι όχι γκαγκάδες τηλεθεατές θα καταλαβαίνουν οτι είναι τα κορόϊδα, που εξακολουθούν να είναι τίμιοι και φτωχοί σ' αυτόν τον διαφθαρμένο κι απαράδεκτο κόσμο, ενώ αρχίζει και το μυαλό τους να παίρνει κάποιες ανάποδες στροφές.
Γιατί αυτός κι όχι κι εγώ, πιο καπάτσος είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: