Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΦΙΑΣΚΟ...


Οι πολιτικοί μας, θα πρέπει πια να αντιληφθούν πως και για τον Ελληνικό λαό η περίοδος του κουτόχορτου έχει προ πολλού τελειώσει.

Όσο νωρίτερα το αντιληφθούνε τόσο το καλύτερο και για τους ίδιους και για τις επερχόμενες γενιές, που θα φιλοδοξήσουν στο μέλλον να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα γενικότερα.

Όσοι από τους πολιτικούς δεν έχουν αποκοπεί, ακόμη από το λαό, θα έχουν διαπιστώσει πως σε κάθε κουβέντα, σε κάθε πολιτική συζήτηση, η λέξη που επικρατεί είναι πως οι πολιτικοί όλοι τους είναι κλέφτες.

Αυτό το φαινόμενο, και επικίνδυνο είναι, αλλά και ταπεινωτικό για τους λίγους έντιμους που το ακούνε. Και λέω λίγους γιατί έτσι είναι στην πραγματικότητα, όπως την βλέπουμε όλοι μας. Λίγοι είναι οι πολιτικοί μας , που να μην μπαίνουν φτωχοί στο στίβο και να μη βγαίνουν πλούσιοι και πολλές φορές πάμπλουτοι, ανάλογα με τις ευκαιρίες που τους δοθήκανε.

Κάποιοι κάποτε, θελήσανε να περάσουν στην πολιτική μας ζωή, το πόθεν έσχες, τι έχεις δηλαδή, και που το βρήκες, μα όπως αποδείχθηκε σύντομα η κίνηση αυτή έγινε για να δείξουν τη διαφορά , και όχι την ουσία. Όχι για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της ρεμούλας.

Ολόκληρος ο (νοήμων βέβαια, όχι οι κομματικοί χαχόλοι) ελληνικός λαός, γίνεται καθημερινά μάρτυρας, βλέποντας και παρακολουθώντας το βίο και την πολιτεία πολιτικών μας, να διαβιούν και να διάγουν ζωή αδικαιολόγητη.

Βλέπει πολιτικούς, ιδιοκτήτες κατόχους τεράστιων περιουσιών, τεράστιων ακινήτων ξενοδοχειακών μονάδων, και ότι βάλει ο νους του ανθρώπου που δεν δικαιολογούνται με το παρελθόν του πολιτικού, αφού ο κόσμος μας, είναι τόσο μικρός και γνωριζόμαστε όλοι μας.

Κοινό μυστικό είναι, πως αν ένας πολιτικός, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αποκτήσει παράνομα πλούτη, αυτά δεν τα αποκτά άμεσα, αλλά με την τοποθέτηση έμπιστων προσώπων σε καίριες θέσεις.

Γιατί για παράδειγμα όταν ανοίγονται λογαριασμοί ιδιαίτερων , γενικών , κλπ, δεν ανοίγονται και λογαριασμοί προϊσταμένων, υπουργών, και πρωθυπουργών;

Γιατί ανοίγονται λογαριασμοί κουμπάρων, φίλων, και έμπιστων, και δεν ανοίγονται και οι λογαριασμοί των πάσης φύσεως, υψηλών ιστάμενων, που τους επέλεξαν σ' αυτές τις θέσεις σ' αυτά τα αξιώματα;

Κάποτε και η δικαιοσύνη μας δεν θα πρέπει αυτεπάγγελτα να αναλάβει αυτό το δικαίωμα, να το κάνει πράξη, για να πάψει επιτέλους να λέγεται στα καφενεία, πως δεν το αποτολμά;

Μήπως με τον τρόπο αυτό προστατέψουν και το ηθικό μέρος των αξιωματούχων, για όσους χρίζουν τέτοιας προστασίας;

Ένας υπουργός ή ένας Πρωθυπουργός, μπορεί να είναι υπεράνω πάσης υποψίας, δεν θα πρέπει όμως κάθε στιγμή, αυτό να αποδεικνύεται και με βούλα;

Και το πόθεν έσχες, δεν θα πρέπει κάποτε να πάψει να αποτελεί εμπαιγμό για τον ελληνικό λαό;

Στο χέρι σας είναι αν θέλετε να πάψει ο κόσμος να σας αποκαλεί όλους κλέφτες και να ανακτήσετε την παλιά αίγλη του σεβάσμιου πολιτικού. Δεν θα πρέπει και η ελληνική δικαιοσύνη, το ηθικό κομμάτι της έστω, να αναλάβει κάποτε προς όλες τις κατευθύνσεις την επιχείρηση καθαρά χέρια;

Άραγε δεν το αξίζει ο ελληνικός λαός αυτό το δώρο;

Παντού ο «μυημένος» κόσμος σε όλους τους τομείς πλουτίζει παράνομα.

Εφοριακοί, τράπεζες, μεσάζοντες, καύσιμα, δικαστές, πολιτικοί, γιατροί, εκκλησιαστικοί, αστυνομικοί, παντού υπάρχουν παράνομοι, παντού υπάρχουν επίορκοι, που πλουτίζουν παράνομα, που στη συνείδηση του λαοί όλοι αυτοί, έχουν υψηλούς προστάτες, που πλουτίζουν κι αυτοί με τη σειρά τους.

Και ο λαός διερωτάται: «Εμένα ποιος θα με προστατέψει από όλα αυτά τα αρπακτικά;».

Κάποτε στο υγιές κομμάτι της δικαιοσύνης μας όσο μικρό κι αν είναι, θα αφυπνιστούν συνειδήσεις.
Γιατί αλλιώς αλλοίμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: