Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ...

Λένε πως η ζωή δεν είναι δίκαιη και όντως, σε κάποιες περιπτώσεις είναι εύκολο να δεχτούμε αυτή την άποψη. Ωστόσω υπάρχει ένας τομέας, στον οποίο η ζωή είναι απολύτως δίκαιη και καθένας μας λαμβάνει ίσο μερίδιο.

Είναι το εύρος του χρόνου που μας δίνεται κάθε μέρα. Καθημερινά όλοι έχουμε στην διάθεση μας 24 ώρες ή 1.400 λεπτά ή 86.400 δευτερόλεπτα για να επιτύχουμε, να προδεύσουμε και να εξελιχτούμε, ή αντίστροφα να κατασπαταλήσουμε και να σκορπίσουμε το μερίδιο του χρόνου μας.

Παρά τις διαφορές μας, όλοι έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε πως θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας.

Δεν θα έπρεπε συνεπώς, να αξιοποιούμε με σοφία και πάθος τον χρόνο μας, να δεσμευόμαστε να κάνομε το σωστό και να χτίζουμε μιά ζωή γεμάτη ευκαιρίες;

Ο νικητής είναι αυτός που ξεπερνά τα εμπόδια, προχωρά μπροστά κι ανταμείβεται...
Νάμαστε λοιπόν ακόμη στο κατώφλι του 2008. Έχουμε ακόμη 11μισι μήνες για να το κάνουμε μια επιτυχημένη χρονιά. Η επιτυχία είναι προσωπική υπόθεση κι επιδίωξη.

Όμως υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που θα επισημάνω:

Η πρώτη είναι η ευγνωμοσύνη. Ένα απλό "ευχαριστώ" κρύβει μεγάλη δύναμη. Μην αμελείτε λοιπόν να ευχαριστείτε και να δείχνετε την εκτίμηση σας στους ανθρώπους που σας συντροφεύουν στο ταξίδι σας προς την επιτυχία.

Η δεύτερη αρχή είναι η έξυπνη και σκληρή - αποτελεσματική δουλειά. Δεν υπάρχουν σύντομα μονοπάτια προς την επιτυχία. Χρειάζεται να χαράξουμε εμείς το δικό μας και να το ακολουθούμε με προσήλωση, προς τον στόχο που εμείς πάλι έχουμε ορίσει κι επιπλέον να ξεπερνούμε τα όποια εμπόδια παρουσιαστούν ή μας βάλουν.

Η τρίτη είναι η ειλικρίνεια. Κι αυτή έχει μεγάλη δύναμη στην ζωή μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μια τάση προς την ειλικρίνεια. Αυτοί που είναι πρόθυμοι να επικοινωνήσουν, που είναι ειλικρινείς στην σχέση με τον εαυτό τους και με τους άλλους, δεν θα διαψευτούν στις προσδοκίες τους για επιτυχία.

Τέλος η διασκέδαση. Χαρείτε αυτό που κάνετε. Το συναίσθημα που πρέπει να κυριαρχεί μετά από κάθε επιτυχημένη πράξη είναι η χαρά. Γιατί προσφέρατε στους ανθρώπους ελπίδα με κάποιο τρόπο. Αν δεν διασκεδάζετε με την δουλειά σας, τότε δεν την κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Κανείς μας δεν είναι τέλειος. Όλοι κάνομε λάθη κι υπάρχουν φορές που δεν φαινόμαστε αντάξιοι των προσδοκιών μας. Όμως ένας καινούριος χρόνος είναι η ευκαιρία μας να προσπαθήσουμε ξανά, να μετατρέψουμε τις αδυναμίες μας σε δυνατά σημεία και να γίνουμε καλύτεροι.

Έτσι λοιπόν, μπροστά μας βρίσκεται ο άδειος καμβάς του καινούριου χρόνου, μετά τις υπερβολές ή τα παραστρατήματα των γιορτών. Προσκαλούμαστε να διαλέξουμε τα χρώματα, τα πινέλα, να εμπνευστούμε με σοφία και να μεγαλουργήσουμε, ώστε στο τέλος του 2008 να μπορούμε να ονομάσουμε την ατομική μας δημιουργία επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: