Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΙΕΣ...Ι


Η σκηνή μπορεί να σου είναι γνωστή:

Έχεις μόλις γυρίσει στο σπίτι σου, έχεις φάει και θέλεις να καταλαγιάσεις το μεσημέρι λιγάκι. Τότε είναι η ώρα που συνήθως επιλέγουν να χτυπήσουν.

Χτυπά την χειρότερη στιγμή το τηλέφωνο κι από την άλλη άκρη της γραμμής μιά γλυκειά γυναικεία φωνούλα (πάντα!), ζητά "συγνώμη για την ενόχληση που σου προκάλεσε" μα πήρε να σ' ενημερώσει για μια προσφορά που έχει να κάνει η εταιρία της σε συνεργασία με την τράπεζα...

Δεν έχουν σημασία τα ονόματα της εταιρίας και της τράπεζας, μπορούν να είναι με οποιονδήποτε συνδιασμό μεταξύ τους, συνεργάζονται αρμονικά σ' όλες τις περιπτώσεις.

Η προσφορά της δελεαστική: Τώρα μπορείς ν' αποκτήσεις πιστωτική κάρτα με μεγάλο όριο, εύκολα και σύντομα, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας, ούτε αναμονή σε ουρές και λεπτομερή ανάκριση από την τράπεζα για να την εγκρίνουν.

Αρκεί ν' αγοράσεις κάτι από την εταιρεία της, σε πολλές μικρές δόσεις. Να είσαι ενήλικο άτομο και να διαθέτεις ταυτότητα. Αρχίζεις να ενδιαφέρεσαι, για πολλούς δικούς σου λόγους.

Είτε παίρνεις μισθό και δεν σε φτάνει, είτε αυτοαπασχολείσαι και δεν κερδίζεις αρκετά ακόμη, είτε έχεις άμεση ανάγκη από λεφτά να πληρώνεις λογαριασμούς, είτε δοκίμασες πρωτύτερα να αποκτήσεις κάρτα και σε απέρριψε η τράπεζα γιατί δεν της άρεσε τότε το εκκαθαριστικό σου, είτε θές να έχεις μιά καβάτζα μετρητών όποτε χρειαστείς στο μέλλον, είτε ότι άλλο λόγο προσθέσεις εσύ, για σένα...

Ακολουθείς την διαδικασία που σου λένε, ν' αποκτήσεις κάποιο από τα "επώνυμα" προϊόντα τους. Συνήθως είδη σπιτιού, κουρτίνες, υφάσματα, ή ηλεκτρικές μικροσυσκευές για νοικοκυρές. Αντιλαμβάνεσαι πως θα τα πληρώσεις ακριβότερα από ότι αξίζουν πραγματικά, μα η ανάγκη σου για άμεσο χρήμα είναι ισχυρή, κάνεις το κορόϊδο ηθελημένα.

Παραλαμβάνεις τα πράγματα που παράγγειλες σε μερικές μέρες, αμέσως διαπιστώνεις πως η ποιότητα τους δεν είναι η αναμενόμενη για την τιμή τους, ούτε είναι κι επώνυμα έστω, να καμαρώνεις για το γούστο σου σε όσους τα βλέπουν αργότερα. Στο διάολο κι αυτό, θέλεις την κάρτα με το μεγάλο πιστωτικό όριο, έχεις τον σκοπό σου.

Την αποκτάς σε 20 μέρες περίπου κι αυτήν, όλα πήγαν καλά αυτήν τη φορά. Την έχεις στα χέρια σου και την κάνεις ότι θέλεις. αρκεί να πληρώνεις την δόση της κάθε μήνα φυσικά...

Έως εδώ ήταν μιά ενδιαφέρουσα συναλλαγή. Ήθελες κάτι και το απόκτησες, με αντάλλαγμα κάτι άλλο, χρήσιμο για το σπίτι. Εκμεταλλεύτηκες μιά προσφορά που σου έγινε, ελεύθερα σαν ενήλικο άτομο, τίποτα το μεμπτό, σύμφωνοι!

Το παραπάνω είναι η πιο απλή μορφή συναλλαγής σου με την τράπεζα, μέσω κάποιας συνεργαζόμενης εταιρείας.

Υπάρχει μιά μπαγαπόντικη παραλλαγή της παραπάνω διαδικασίας, που εφαρμόζει μια συγκεκριμένη εταιρία, που είναι πονηρή.
Θα την μάθεις αναλυτικά, μα θα κάνεις λίγες μέρες υπομονή, αρκούν για σήμερα αυτά μόνο, θα μάθεις τι ακριβώς τακτική ακολουθεί

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: