Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΩΡΑ ΤΗΣ...

Έχω βαρεθεί κάθε φορά να βλέπω κάθε φορά που γίνονται, να μετατρέπουμε μονίμως τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε αυτή τη χώρα σε κάτι άλλο από αυτό που είναι.

Να τις προσαρμόζουμε στα μέτρα των σκοπιμοτήτων όπως βολεύει κάποιους των κομματικών ιερατείων.

Το 2010 κάναμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με θέμα το μνημόνιο! Ήταν ακόμα η εποχή που ο Σαμαράς υποσχόταν το «άλλο μείγμα». Λες και ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει κάποιος καλός δήμαρχος ή περιφερειάρχης ήταν η αντίθεσή του στην τρόικα...

Το 2014 που το «άλλο μείγμα» το υπόσχεται ο Τσίπρας πάμε να κάνουμε ευρωεκλογές με αίτημα το «να πέσει η κυβέρνηση»! Ε, τότε γιατί να μην κάνουμε και βουλευτικές εκλογές την ίδια μέρα να τελειώνουμε;

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μη συζητάμε ούτε για την Ευρώπη, ούτε για τις τοπικές κοινωνίες.
Λες και είναι λίγες και ασήμαντες οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή οικογένεια τα επόμενα χρόνια και δεν μας αφορούν εμάς εδώ στη βαλκανική επαρχία.

Λες και έχει λίγα προβλήματα η τοπική αυτοδιοίκηση να υπερβεί, τα οποία είναι έξω και πέρα από εμάς. Δεν επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή μας ζωή.

ΤηΝ ευθύνη για όλα αυτά την έχει το πολιτικό σύστημα. Γιατί βρίσκει και κάνει.

Όσο η κοινωνία «τσιμπά» και αποδέχεται να γίνεται πιόνι στα γρανάζια της εκάστοτε κομματικής μηχανής τέτοια φαινόμενα θα έχουμε.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές ας μιλήσουμε για την Ευρώπη...

Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές ας μιλήσουμε για την αυτοδιοίκηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: