Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;

Το να κάνει "κοινωνική πολιτική" με extra λεφτά των υπερφορολογημένων Ελλήνων πολιτών, είναι το ευκολότερο πράγμα για μια μνημονιακή κυβέρνηση. Επιβάλλει άλλο ένα έκτακτο χαράτσι!

Αρκεί βέβαια, να είσαι ικανοί στην επικοινωνία, ώστε να παρουσιάζουν αυτή τη δραστηριότητα ως δράση υπέρ του λαού.

Αυτό βέβαια, είναι το αίσχιστο είδος λαϊκισμού και κυνισμού.

Στο φλέγον λοιπόν και επίμονο ερώτημα από τηλεοπτικούς δημοσιογράφους στον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, "πού θα βρεθούν τα λεφτά", ή "ποιος θα πληρώσει την επανασύνδεση, αλλά και τη ΔΕΗ χιλιάδων νοικοκυριών των οποίων έχει κοπεί το ρεύμα", ο υπουργός ήταν αφοπλιστικός:

Θα τα πληρώσουν οι άλλοι καταναλωτές!

Και συγκεκριμενοποίησε την απάντησή του λέγοντας πως θα είναι 50 λεπτά η επιβάρυνση σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ των αδύναμων! Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, βασιλικότερος του βασιλέως, πρόσθεσε: Πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των φτωχών και το κόστος να το πληρώσουμε(sic) οι υπόλοιποι. Τζάμπα δεν υπάρχει!

Μόνο τζάμπα -πολιτικές- μαγκιές" υπάρχουν.

Καμιά αντίρρηση να βοηθηθούν όσοι πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν (μακροχρόνιοι άνεργοι, ανήμποροι για εργασία, χαμηλοσυνταξιούχοι κ.λπ.) Αλλά, ποιος θα είναι αυτός ή αυτοί που θα κρίνουν αυτή την αδυναμία; Η ΔΕΗ απέχει από την υπόθεση, όπως και η πολιτεία από την αξιολόγηση ...
Θα το αναλάβουν λέει ειδικές επιτροπές που θα συσταθούν στους Δήμους, το έργο. Είναι όμως γνωστό ότι όταν κάτι ανατίθεται σε επιτροπές, αυτό γίνεται συνήθως για να παραπεμφθεί το θέμα στις καλένδες, ή για να εξυπηρετηθούν (στην Ελλάδα βρισκόμαστε) και κάποιοι όχι λίγοι ημέτεροι.
Καλά - καλά δεν ξέρουν ούτε σε πόσους έχει κοπεί το ρεύμα, ούτε και ποιοι έχουν πραγματική ανάγκη και δεν είναι μπαταχτζήδες. Ο υπουργός ο Μανιάτης έριξε αρχικά το μπαλάκι στους δήμους, οι δήμοι δήλωσαν αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς των φτωχών, ο υπουργός είπε ότι θα βρει λύση και θα πληρώσουν όλοι από 50 λεπτά αλλά και πάλι το αλαλούμ είναι αυτό που κυριαρχεί.

Όλες αυτές οι "αγαθοεργίες" με χρήμα άλλων, μην αμφιβάλλετε ότι θα γίνουν με επιβάρυνση των συνεπών και καλοπληρωτών καταναλωτών και το 0.5 ευρώ είναι μόνο η αρχή. Δηλαδή ο κάθε νοικοκύρης θα πληρώνει το ρεύμα στο μπαταχτσή, στον μαιμού ανάπηρο - τρελό, στον λαθρομετανάστη, στον έτσι θέλω άεργο, στον κομματικό πελάτη που θα ευνοηθεί εσκεμμένα και στους λοιπούς απροσάρμοστους που θεωρούν ότι το Ελληνικό κράτος είναι ένα απέραντο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στο κάτω - κάτω, ένα πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η πολιτεία με την τρόικα και τα μνημόνια, γιατί να μετακυλίεται στις πλάτες των συνεπών πολιτών;

Οι οποίοι ήδη στενάζουν από την υπερφορολόγηση και αδυνατούν πια να πληρώνουν πρόσθετα βάρη. Δεν θα 'πρεπε αφού πληρώνουμε φόρους να έχουμε και τα αυτονόητα, δηλαδή μια κάποια στοιχειώδη κοινωνική πολιτική;

Αλλά εδώ που τα λέμε, δεν θα ήταν και πιο σωστό και κοινωνικά ορθό να αρθούν οι αιτίες αδυναμίας πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος των ομάδων αυτών;

Δυστυχώς τα δείγματα του Ελληνικού κράτους είναι κάκιστα: ταμείο πυροπαθών με την Κυπριακή Δημοκρατία να ζητάει τα λεφτά της πίσω, τέλος 20 ευρώ σε κάθε μισθωτό για κατασκηνώσεις που θα φτιάξει το ΙΚΑ (τέλος που πληρώνουν και άτεκνοι), κτλ, κτλ, κτλ.

Το πρόβλημα δεν είναι η κοινωνική πολιτική, είναι το ότι τα λεφτά πάνε στη μεγάλη καταβόθρα και θα καταλήξουν να πληρώνουν μισθούς κάπου στο δημόσιο.

Υπάρχει ολάκερο υπουργείο Πρόνοιας, αλλά προφανώς κάνει κάτι άλλο, γι αυτό και χρειάζεται άλλος ένας φόρος.

Να μειωθεί η τιμή της κιλοβατώρας για όλους, υποθέτω δεν παίζει ως σενάριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: